27 lipnja 2010

Recepti za domaće proizvode za njegu kože koje je jednostavno koristiti!


napisala Sarah H

Recepti za domaće proizvode za njegu kože su sigurni i jednostavni za korištenje, a da ne spominjemo i koliko ih je zabavno raditi. Kada pripremate vlastite proizvode znate točno koje sastojke koristite, a većina potrebnih sastojaka može se naći u kuhinji – koštaju manje nego što je odlazak u grad u kupovinu gotovog proizvoda koji sadrži jednake sastojke. Osjećate se puno ugodnije koristeći domaće proizvode jer znate da su sigurni za kožu i nemaju u sebi sakrivene kemikalije. Načinjeni su od čistih prirodnih sastojaka kao što su jaja, jabuke; med, jogurt, limun, da spomenemo samo neke.
Sirova jaja su jedan od najčešćih sastojaka koji se koriste u domaćim maskama za lice, a vrlo je jednostavno – samo izlupajte dva jaja sa malo vode i malo meda, zatim nanesite na lice i ostavite da se suši oko 15 minuta, nakon toga temeljito isperite vodom i upravo ste svom licu podarili nježan piling koji vas košta manje od 5 kuna. Med je još jedan omiljeni sastojak u domaćim receptima, a kaže se da od njega nastaje najbolja maska za lice. Jednostavno namočite meku krpicu toplom vodom i prislonite ju na lice zbog otvaranja pora, zatim namažite med na lice i ostavite 10 do 15 minuta, zatim isperite toplom vodom i na kraju hladnom, koja će zatvoriti pore.
Jogurt se može koristiti kao čistač i hidratantna krema, evo što vam je činiti. Stavite malo jogurta u zdjelu i dodajte malo meda, pa sve namažite na lice i ostavite 10 minuta. Zatim to isperite sa toplom vodom i osjetite svileno glatku kožu. Ovo možete koristiti nekoliko puta dnevno. Još jedan recept koji ćete poželjeti isprobati jest od limete i krastavca, samo izmjerite jednake količine sokova limete i krastavca i dodajte nekoliko kapi ružine vodice, pa sve namažite na lice i ostavite pola sata. Isperite sa hladnom vodom, a koža će vam biti čista i meka.
Postoje također domaći recepti za svaki tip kože, pa nakon što ste utvrdili koji tip kože imate, bilo da je masna, suha, normalna ili osjetljiva, nije ni važno jer postoje recepti za vaš određeni tip. Odlučite se koju ćete masku za lice koristiti: za toniziranje kože ili dodatnu hidratizaciju i samo pretražite Internet za recepte prema svome tipu kože. Zapamtite samo da kada koristite ove tretmane morate biti posve opušteni, zato nemojte namazati domaću masku i krenuti prati posuđe u tom periodu od 10 do 15 minuta koliko ju držite na licu, radije podignite noge i odmarajte se, pa ćete zasigurno vidjeti bolje rezultate.

Pronađite više informacija i izvora o njezi kože na http://www.allaboutskincare.net/ , web stranici koja nudi savjete, preporuke i izvore o temama kao što su njega kože sa aknama, čisti mineralni make-up, Mary Kay kozmetika, a čak možete saznati kao izgledaju genitalne bradavice.