25 lipnja 2010

7 koraka do savršenog make-upa


napisala Sheila Dicks

1. Izbjegavajte nošenje velikih količina proizvoda
Make-up je namijenjen za naglašavanje vrlina, a ne za privlačenje negativne pažnje na vas. To će učiniti nošenje prevelike količine; dovest će vam neželjenu pažnju. Nemojte nositi previše proizvoda kao što su :
1. Olovka za oči: tamna, debela crta učinit će vaš izgled pretjeranim i uništiti ostatak make-upa.
2. Maskara: previše maskare izgleda lažno i mrvi se. Izgleda posebno loše kada se nosi uz debelu crtu olovke za oči ili tamnoplavo sjenilo.
3. Podloga: pobrinite se da vam je podloga jednakog tona kao i vaša koža. Podloga je namijenjena zaštiti i zaglađivanju kože lica. Čarobna riječ je stapanje.
4. Puder: isto se odnosi na puder – ne previše. Također, potrudite se stopiti svoj make-up da ne bude vidljivih prijelaznih linija.
2. Usne
Nanošenje olovke za usne na cjelokupne usne, zatim stavljanje ruža učinit će da ruž duže traje. Potrudite se da olovka za usne ne vude vidljiva. Također, boja ruža mora odgovarati tonu kože; nosite hladne boje ruža ako vam je hladan ten ili tople boje ruža ako vam je ten toplijih nijansi. Ako želite da vam usne izgledaju manje, zadržite liniju olovke za usne unutar usana. Kako bilo, ako odlučite usne učiniti većima, ocrtavanje izvan prirodne linije usana je pogreška. To izgleda prilično neuredno i neprirodno.
3. Prikladan make-up
Nosite make-up koji je u skladu sa situacijom. Ako odlazite na plažu ne biste smjeli imati jednako ili uopće make-upa kao kada odlazite na ples. Također, dok ste na dnevnom svjetlu make-up vam treba biti svjetliji nego kada se uređujete za večernji izlazak.
4. Premalo ili potpuno bez make-upa
Neke žene ne nose make-up jer nisu sigurne kako što koristiti ili se boje da će pretjerati. Ako niste sigurni, počnite sa svijetlim bojama. Počnite polako i dodajte jedan po jedan proizvod. Možda je najbolje početi sa podlogom, dodajte maskaru, pa rumenilo ili ruž. Ako niste naviknuti na nošenje make-upa, korištenje puno proizvoda odjednom za vas može biti previše, zato počnite polako. Poanta jest: i malo je bolje nego ništa. Ako još uvijek niste sigurni, potražite pomoć stručnjaka.
5. Općeniti izgled
Kad vam je make-up kompletan trebao bi izgledati prirodno. To znači izbjegavanje boja koje se sudaraju. Ako imate tamnu kožu i kosu najbolje ćete izgledati u tamnim nijansama make-upa; svijetle boje učinile bi vas ispranom. Ako su vam kosa i koža svijetle boje, svijetliji make-up bit će najbolji za vas. Tamniji make-up bi vas učinio starijom i grubom. Ako imate masnu kožu, prvo koristite hidratantnu krenu sa kontrolom masnoće, a onda podlogu. Tada se potrudite ponijeti puder u prahu, ili čak kameni za popravke tijekom dana.
6. Boja kose
Boja vaše kose također treba biti u skladu sa kožom. Ako imate tamnu kosu i želite dodati boje, držite se blizu iste nijanse. Ako imate svijetlu kosu, koristite svijetle boje. Kako starite vaša se će koža posvijetliti, pa bi tako trebala i kosa. Još nešto o boji kose – ako bojite kosu trdite se da vam se ne pokažu vidjljivi korijeni.
7. Još nešto
Održavajte make-up svježim tijekom dana tako što ćete ga redovito popravljati. Nemojte dopustiti da vam make-up izblijedi ili nestane. Nasmiješite se!!!

Sheila Dicks je konzultant za image i odjeću, a pomaže ženama da se osjećaju pouzdanije odijevanjem prema tipu tijela i izgledaju vitkije. Možete ju pronaći na http://www.sheilasfashionsense.com i downloadati njenu e-knjigu, "Image Makeovers" ili besplatnu e-knjigu "How to Build a Wardrobe".