15 lipnja 2010

Savjeti kako preboljeti prekid


napisala Lori Grudzien

Uvijek je teško nastaviti dalje nakon što veza završi. Čini se da vas sve podsjeća na bivšega. Normalno je tako se osjećati, ali postoje načini kako brže krenuti dalje.
1.) Dopustite sebi da žalite. Izbacivanje tih osjećaja pomaže vam pročistiti misli i krenuti naprijed. Samo nemojte ostati zatvoreni u ovoj fazi. Izbacite te osjećaje, a onda počnite poduzimati male korake naprijed prema budućnosti.
2.) Zapamtite da se morate brinuti za sebe. Nemojte ležati u krevetu cijeli dan, izađite, prošetajte, zdravo se hranite. Vježbajte, sunčeva svjetlost i svjež zrak uz zdravu prehranu čine čuda za vaše raspoloženje.
3.) Oslonite se na podršku prijatelja. Iziđite i bavite se nečim zabavnim. Izlazak sa prijateljima udaljite će vaše misli od bivšega i podsjetiti vas da ste ipak voljeni.
4.) Promijenite okolinu. Bacite ili spremite negdje stvari koje vas podsjećaju na vezu sa bivšim. Premjestite namještaj ili obojite zidove nekom veselom bojom.
5.) Uključite se u omiljene aktivnosti. Uključite se u sve što volite, ali možda niste imali vremena za to dok ste bili u vezi. Ovo je odličan način da se opet povežete sa sobom, potvrdite sebi tko ste.
6.) Iskušajte nešto novo. Ako postoji nešto što ste uvijek željeli probati, sada je vrijeme. Krenite na tečaj, krenite na putovanje, čak i ako je jednodnevno, ili započnite novu poslovnu pustolovinu sa umjetničkim radovima.
7.) Ugodite sebi. Isprobajte novi stil; pođite na frizuru ili obojite kosu u novu zabavnu boju. Pripremite si kućni spa tretman ili se odvezite u spa centar.
8.) Pročitajte neke knjige o samopomoći ili takve članke. To je odlična ideja koja će vam pomoći da prođete kroz ovo teško vrijeme ili područje koje vam stvara poteškoće.
9.) Pogledajte filmove koje niste stigli do sada ili pročitajte knjige za koje niste imali vremena. Kada se izgubite u filmskoj radnji na neko vrijeme zaboravit ćete nakratko na sve probleme.
Neće se to dogoditi preko noći, ali s vremenom ćete početi primijećivati kako se uzdiže magla, a s njom i vaš duh.

Copyright 2007
Lori Grudzien je urednica web stranice LifeChoicesWeb.Com, posvećene “življenju života punim plućima, učeći kako zavoljeti sebe ”. Teme uključuju zdravlje, starenje, razvod, veze, karijeru, stres, strah, samopouzdanje i samopomoć.