30 lipnja 2010

Kuhanje sa medom – korisne činjenice i savjeti


napisala Ruth Tan

Kuhanje sa medom daje vam neograničenu listu mogućnosti i recepata zbog mnogih praktičnih funkcija kojima med može poslužiti. Ovdje će biti navedeno njih 7:
Med
1) pojačava tamnjenje i hrskavost – odličan je za glaziranje pečenki ili keksa, jer potiče smeđu boju prilikom pečenja.
2) pojačava okus – uvijek je dobrodošao prirodni zaslađivač i za vruća i za hladna pića.
3) pruža teksturu i osjećaj – odličan je dodatak tjestenini i pripremanju kolača.
4) produžuje rok trajanja – prirodni je konzervans za kiselinu i umake.
5) zadržava vlažnost – esencijalni je sastojak koji pruža vlagu u keksima i produžava zadržavanje vlažnosti.
6) vezivo je zbog svoje viskoznosti – briljantan sastojak koji pomaže u oblikovanju deserta kao što su kolači, keksi, pudinzi.
7) dodaje boju – priskače u pomoć kao predivna zlatna boja za umake, preljeve, želee i smrznute deserte.
A evo nekoliko savjeta za kuhanje sa medom za koje vjerujem da će vam biti prilično korisni:
1. Kao općeniti vodič, kada koristite recepte sa medom, upotrijebite manje meda jer je gotovo dvostruko slađi od šećera. Zamijenite jednu šalicu šećera sa pola šalice meda, a zbog toga što je med higroskopan (privlači vodu), smanjite količinu tekućine u receptu za 1/4 šalice na svaku šalicu meda.
2. Produžite vrijeme miješanja i neka to bude žešće nego kod recepata sa šećerom, jer med je gust i otežava miješanje.
3. Dodajte 1/2 žličice sode bikarbone na svaku šalicu meda koju koristite. To će neutralizirati kiselost meda i pomoći tijestu da se podigne.
4. Smanjite temperaturu u pećnici za oko 5 stupnjeva. Tijesto sa medom postat će hrskavo i brže će dobiti smeđu boju nego tijesto sa šećerom.
5. Kada koristite med za džemove, želee ili slatkiše, povećajte temperaturu kuhanja samo malo da bi suvišna tekućina bolje isparila.
6. Okus meda treba se uzeti također u obzir kod kuhanja, jer okus nekih vrsta meda može biti jači od okusa nekih jela.

Izvor: http://www.benefits-of-honey.com/cooking-with-honey.html

R. Tan je vlasnica websitea www.benefits-of-honey.com, bogatog izvora posebno priprmljenog za ljubitelje meda i fanove širom svijeta. Opremila je ovaj website sa velikim izborom kvalitetnog sadržaja o medu koji se bazira na njenom znanju i iskustvu sa medom, da bi promovirala njegove neprocjenjive kvalitete za koje vjeruje da bi mogli donijeti mnogo toga pozitivnog u svakodnevni život.

29 lipnja 2010

7 razloga zašto ne treba kupovati novu vjenčanicu


napisala Emma Goddard

Svaka mladenka želi izgledati najbolje za svoj veliki dan; to je dana kada želi sjati i izdvojiti se iz većine dok odlazi prema oltaru. Jedna od najvažnijih stvari o kojima mladenka mora razmišljati za veliki dan je, naravno, vjenčanica. To mora biti haljina njezinih snova i treba se osjećati kao princeza. Kako bilo, kupovina nove vjenčanice nije uvijek najbolja opcija. Evo 7 razloga zašto ne treba kupovati novu vjenčanicu.

1. Možda je najveći razlog protiv kupovine nove vjenčanice - njezina cijena. Cijena vjenčanica kreće se od prosječnih 3500 kn do preko 10,000 kn, no naravno iako je to najvažniji dan u životu, ipak je to previše novca za haljinu. Ako imate budžet za vjenčanje, onda bi vam kupovina već korištene haljine uštedjela stotine kuna koje možete usmjeriti na druge troškove.

2. Tu haljinu nosit ćete samo nekoliko sati tog velikog dana, pa je mnogo važnije odabrati odjeću koju ćete nositi tijekom večerenjeg primanja. Zato se zapitajte jer li nekoliko sati nošenja vrijedno tolikog troška za kupovinu nove haljine.

3. Nošenje već korištene vjenčanice koja se prenosi kroz generacije ima veliku sentimentalnu vrijednost od odlaska u kupovinu nove. Ovo trebate uzeti u obzir kada razmišljate želite li nositi novu ili staru haljinu.

4. Ako potrošite stotine kuna na novu haljinu, cijelog dana bit ćete napeti trudeći se da se ne dogodi nesreća koja bi uništila haljinu, posebno ako mislite vratiti dio troškova tako što ćete ju jednom u budućnosti prodati.

5. Ako razmiškjate o kupovini nove haljine samo zbog utjecaja koji će ona imati na vaše goste, tada se sjetite da se to događa samo u prvih 10 minuta kada vas ugledaju u njoj. Nakon toga, faktor oduševljenja blijedi i samo vi znate da li je vaša haljina sasvim nova ili je već korištena.

6. Razmišljajte o tome što će se dogoditi sa vjenčanicom nakon vašeg velikog dana. Ako potrošite stotine kuna na novu haljinu – kako ćete ju sačuvati i spremiti za budućnost? Ako ju planirate sačuvati za svoju kćer, može stvoriti velike troškove da ju se sačuva u dobrom stanju.

7. Nije važna cijena haljine niti dizajnersko ime na haljini niti čak činjenica da je haljina sasvim nova ili već korištena. Vi ste ono što je važno, vi činite haljinu i cijeli dan posebnim. Kvalitetna već korištena haljina može biti u vrijednosti samo djelića one sasvim nove, a vi ćete se još uvijek isticati.

Emma Goddard je marketinški direktor tvrtke Share the Dream. Tvrtka Share the Dream je internetska reklamna stranica za mladenke koja okuplja i kupce i prodavače novih i ranije nošenih vjenčanica, haljina za djeveruše i dodatnih sitnica. Naše usluge dostupne su u UK, USA, Kanadi, Australiji i na Novom Zelandu a imamo stotine prelijepih haljina za mladenke i svega potrebnog za vjenčanje na rasprodaji u određeno vrijeme.

28 lipnja 2010

Top 10 savjeta za zdravu trudnoću


napisala Jennifer Polimino

Ako ste trudni ili razmišljate o osnivanju obitelji, vjerojatno se pitate što možete učiniti da si osigurate najzdraviju moguću trudnoću. Kao odgovorna mama u očekivanju, želite to i za bebu i za sebe.
Ovdje, samo tako, su deset vrhunskih savjeta za zdravu trudnoću.
1) Morate dobiti samo prikladnu količinu težine prema svome tipu tijela (i broju djece koje nosite). Nemojte jesti za dvoje! Treba vam samo 300 dodatnih kalorija dnevno dok ste u trudnoći.
2) Izbjegavajte tzv. junk food koja je bogata masnoćom, soli, šećerom i sadrži nezdrave aditive, jer konzumiranje prevelikih količina ovoga može vas dovesti do dijabetesa, drugih zdravstvenih problema, te preteške bebe ili komplikacija pri porođaju.
3) Potrudite se da dobivate najmanje 400 mcg (mikrograma) folne kiseline (također poznate pod nazivom folat ili vitamin B9) svakog dana. Folna kiselina igra veliku ulogu u razvoju stanica i formaciji tkiva, pa manjak iste može rezultirati problemima sa kralježnicom ili oštećenjima živčanog sustava.
4) Klonite se svih oblika alkohola (uključujući povremenu čašu vina), jer alkohol prolazi kroz krvotok prema posteljici, a vaša beba ispija jednake količine snage kao i vi sami. Ali beba je puno, puno manja i još se razvija, pa alkohol može uzrokovati da se beba rodi sa mentalnim i fizičkim oštećenjima.
5) Dajte svome tijelu san za kojim žudi. Hormonalne promjene u vama i rast bebe uzrokuju da vam je potrebno puno više sna, posebno u prvom tromjesečju.
6) Odbijte zabrinjavati se. Visoka razina stresa i straha može uzrokovati prerani porođaj ili malu težinu djeteta pri porodu. Za borbu protiv brige i straha, upotpunite se znanjem o porođaju, meditirajte, te zamolite prijateljice da svoje "horor priče" zadrže za sebe.
7) Svakodnevno odvojite barem 30 minuta za vježbanje. Šetnja, plivanje, joga, sve su odlični izbori. Vježbanje smanjuje stres i pridonosi boljem zdravlju i lakšem porođaju.
8) Morate imati najmanje 25 mg DHA (docosahexaenoic acid) svakog dana u prehrani tijekom trudnoće. (Neki čak stručnjaci preporučuju i do 240 mg dnevno.) DHA je omega-3 masna kiselina odgovorna za razvoj mozga i retine. Ta esencijalna masnoća pokazala se i odgovornom za povećanje rezultata na dječjim testovima inteligencije.
9) Pijte najmanje 8-12 čaša vode dnevno. Voda čini 75 % tkiva mišića, a ako dehidrirate samo 1 do 2 % vaše tjelesne težine može doći do pogoršanja u mentalnoj i tjelesnoj funkciji.
10) Budite odani odlascima na liječnički pregled u ranom stadiju trudnoće i redovito nakon nje. Pratite liječničke savjete vama, jer svaka žena je drugačija. Nemojte se stiditi postavljati pitanja, jer što više saznate i shvatite o trudnoći i porodu, to ćete biti i opušteniji i pouzdaniji.

Jennifer Polimino je autor knjige "Slim Mom Secrets: How to Have a Happy, Healthy Pregnancy and Baby". Ona je također BESPLATNI savjetnik za trudnoću na http://www.SlimMomCoach.com i objavljuje BESPLATNI online newsletter Healthy Pregnancy Tips, dostupan na http://www.SlimMomSecrets.com

27 lipnja 2010

Recepti za domaće proizvode za njegu kože koje je jednostavno koristiti!


napisala Sarah H

Recepti za domaće proizvode za njegu kože su sigurni i jednostavni za korištenje, a da ne spominjemo i koliko ih je zabavno raditi. Kada pripremate vlastite proizvode znate točno koje sastojke koristite, a većina potrebnih sastojaka može se naći u kuhinji – koštaju manje nego što je odlazak u grad u kupovinu gotovog proizvoda koji sadrži jednake sastojke. Osjećate se puno ugodnije koristeći domaće proizvode jer znate da su sigurni za kožu i nemaju u sebi sakrivene kemikalije. Načinjeni su od čistih prirodnih sastojaka kao što su jaja, jabuke; med, jogurt, limun, da spomenemo samo neke.
Sirova jaja su jedan od najčešćih sastojaka koji se koriste u domaćim maskama za lice, a vrlo je jednostavno – samo izlupajte dva jaja sa malo vode i malo meda, zatim nanesite na lice i ostavite da se suši oko 15 minuta, nakon toga temeljito isperite vodom i upravo ste svom licu podarili nježan piling koji vas košta manje od 5 kuna. Med je još jedan omiljeni sastojak u domaćim receptima, a kaže se da od njega nastaje najbolja maska za lice. Jednostavno namočite meku krpicu toplom vodom i prislonite ju na lice zbog otvaranja pora, zatim namažite med na lice i ostavite 10 do 15 minuta, zatim isperite toplom vodom i na kraju hladnom, koja će zatvoriti pore.
Jogurt se može koristiti kao čistač i hidratantna krema, evo što vam je činiti. Stavite malo jogurta u zdjelu i dodajte malo meda, pa sve namažite na lice i ostavite 10 minuta. Zatim to isperite sa toplom vodom i osjetite svileno glatku kožu. Ovo možete koristiti nekoliko puta dnevno. Još jedan recept koji ćete poželjeti isprobati jest od limete i krastavca, samo izmjerite jednake količine sokova limete i krastavca i dodajte nekoliko kapi ružine vodice, pa sve namažite na lice i ostavite pola sata. Isperite sa hladnom vodom, a koža će vam biti čista i meka.
Postoje također domaći recepti za svaki tip kože, pa nakon što ste utvrdili koji tip kože imate, bilo da je masna, suha, normalna ili osjetljiva, nije ni važno jer postoje recepti za vaš određeni tip. Odlučite se koju ćete masku za lice koristiti: za toniziranje kože ili dodatnu hidratizaciju i samo pretražite Internet za recepte prema svome tipu kože. Zapamtite samo da kada koristite ove tretmane morate biti posve opušteni, zato nemojte namazati domaću masku i krenuti prati posuđe u tom periodu od 10 do 15 minuta koliko ju držite na licu, radije podignite noge i odmarajte se, pa ćete zasigurno vidjeti bolje rezultate.

Pronađite više informacija i izvora o njezi kože na http://www.allaboutskincare.net/ , web stranici koja nudi savjete, preporuke i izvore o temama kao što su njega kože sa aknama, čisti mineralni make-up, Mary Kay kozmetika, a čak možete saznati kao izgledaju genitalne bradavice.

26 lipnja 2010

2 zaista jednostavna recepta za voćni kolač i kruh sa bananom


napisala Julie Dodds

Brzi voćni kolač
Ako vi i vaša obitelj vole voćne kolače, ali smatrate da su kupovni jako skupi, ali je spravljanje kod kuće veliki problem sa svim tim voćem i sastojcima, onda je ovdje recept za zaista jednostavan voćni kolač koji morate isprobati.
Potrebno vam je:
225 g brašna za dizano tijesto
3 jaja
150 g šećera
150 g margarina ili mekog maslaca
450 g kompota voća po želji
75 g orašastog voća
Zagrijte pećnicu na 160 stupnjeva C, pa namažite masnoćom tepsiju za kolače. Tada jednostavno stavite sve navedene sastojke u veliku zdjelu i temeljito izmiješate da nastane glatka smjesa. Izlijte u tepsiju i žlicom poravnajte prije nego stavite u pećnicu. Pecite na dobroj temperaturi oko 1 sat i 30 minuta. Kada je kolač pečen nož zaboden u sredinu trebao bi izići posve čist. Ostavite da se lagano ohladi, pa izvadite na žicu na kojoj će se posve ohladiti.
Ovo je odličan recept koji nije skup ni približno kao tradicionalni voćni kolač, jednostavan je za pripremu i omiljen u mojoj obitelji.
Jednostavan kruh sa bananom
Ovo je vlažan kolač koji će potrajati nekoliko dana u čvrsto zatvorenoj posudi ako želite.
Potrebno vam je:
525 g zrelih banana
175 g smeđeg šećera
100 g orašastog voća
2 jaja
225 g brašna za dizano tijesto
Namastite tepsiju za pečenje kruha i zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva C. Stavite banane u zdjelu i zdrobite ih, pa dodajte šećer, orašasto voće i jaja. Dobro izmiješajte, zatim polako umiješajte brašno i nastavite temeljito miješati. Stavite tijesto u tepsiju za kruh i pecite oko 1 sat i 15 minuta dok postane sasvim pečeno. Za najbolji okus ovaj je kolač najbolje čuvati 24 sata prije posluživanja, ali zaista se isplati čekati.

Nadam se da ste uživali u ovim receptima jednako kao i moja obitelj. Ja sam supruga i majka dvoje djece, pa redovito koristim ove i druge recepte, a uživam u kuhanju i pečenju kad god je moguće. Ako i vi uživate u isprobavanju tuđih recipata ili trebate inspiraciju za nove kolače i jela tada će vas možda zanimati moja web stranica. Kliknite ovdje za instant download ukusnih recepata koje možete isprobati kod kuće.

25 lipnja 2010

7 koraka do savršenog make-upa


napisala Sheila Dicks

1. Izbjegavajte nošenje velikih količina proizvoda
Make-up je namijenjen za naglašavanje vrlina, a ne za privlačenje negativne pažnje na vas. To će učiniti nošenje prevelike količine; dovest će vam neželjenu pažnju. Nemojte nositi previše proizvoda kao što su :
1. Olovka za oči: tamna, debela crta učinit će vaš izgled pretjeranim i uništiti ostatak make-upa.
2. Maskara: previše maskare izgleda lažno i mrvi se. Izgleda posebno loše kada se nosi uz debelu crtu olovke za oči ili tamnoplavo sjenilo.
3. Podloga: pobrinite se da vam je podloga jednakog tona kao i vaša koža. Podloga je namijenjena zaštiti i zaglađivanju kože lica. Čarobna riječ je stapanje.
4. Puder: isto se odnosi na puder – ne previše. Također, potrudite se stopiti svoj make-up da ne bude vidljivih prijelaznih linija.
2. Usne
Nanošenje olovke za usne na cjelokupne usne, zatim stavljanje ruža učinit će da ruž duže traje. Potrudite se da olovka za usne ne vude vidljiva. Također, boja ruža mora odgovarati tonu kože; nosite hladne boje ruža ako vam je hladan ten ili tople boje ruža ako vam je ten toplijih nijansi. Ako želite da vam usne izgledaju manje, zadržite liniju olovke za usne unutar usana. Kako bilo, ako odlučite usne učiniti većima, ocrtavanje izvan prirodne linije usana je pogreška. To izgleda prilično neuredno i neprirodno.
3. Prikladan make-up
Nosite make-up koji je u skladu sa situacijom. Ako odlazite na plažu ne biste smjeli imati jednako ili uopće make-upa kao kada odlazite na ples. Također, dok ste na dnevnom svjetlu make-up vam treba biti svjetliji nego kada se uređujete za večernji izlazak.
4. Premalo ili potpuno bez make-upa
Neke žene ne nose make-up jer nisu sigurne kako što koristiti ili se boje da će pretjerati. Ako niste sigurni, počnite sa svijetlim bojama. Počnite polako i dodajte jedan po jedan proizvod. Možda je najbolje početi sa podlogom, dodajte maskaru, pa rumenilo ili ruž. Ako niste naviknuti na nošenje make-upa, korištenje puno proizvoda odjednom za vas može biti previše, zato počnite polako. Poanta jest: i malo je bolje nego ništa. Ako još uvijek niste sigurni, potražite pomoć stručnjaka.
5. Općeniti izgled
Kad vam je make-up kompletan trebao bi izgledati prirodno. To znači izbjegavanje boja koje se sudaraju. Ako imate tamnu kožu i kosu najbolje ćete izgledati u tamnim nijansama make-upa; svijetle boje učinile bi vas ispranom. Ako su vam kosa i koža svijetle boje, svijetliji make-up bit će najbolji za vas. Tamniji make-up bi vas učinio starijom i grubom. Ako imate masnu kožu, prvo koristite hidratantnu krenu sa kontrolom masnoće, a onda podlogu. Tada se potrudite ponijeti puder u prahu, ili čak kameni za popravke tijekom dana.
6. Boja kose
Boja vaše kose također treba biti u skladu sa kožom. Ako imate tamnu kosu i želite dodati boje, držite se blizu iste nijanse. Ako imate svijetlu kosu, koristite svijetle boje. Kako starite vaša se će koža posvijetliti, pa bi tako trebala i kosa. Još nešto o boji kose – ako bojite kosu trdite se da vam se ne pokažu vidjljivi korijeni.
7. Još nešto
Održavajte make-up svježim tijekom dana tako što ćete ga redovito popravljati. Nemojte dopustiti da vam make-up izblijedi ili nestane. Nasmiješite se!!!

Sheila Dicks je konzultant za image i odjeću, a pomaže ženama da se osjećaju pouzdanije odijevanjem prema tipu tijela i izgledaju vitkije. Možete ju pronaći na http://www.sheilasfashionsense.com i downloadati njenu e-knjigu, "Image Makeovers" ili besplatnu e-knjigu "How to Build a Wardrobe".

24 lipnja 2010

Savjeti za make-up: predivne oči


napisala Sheila Dicks

Oči nazivaju ogledalom duše zbog načina na koji njima komuniciramo. Oči daju licu energiju i individualnost. Ne moraju biti određene veličine ili oblika da bi ih se smatralo lijepima – sve oči imaju svoju unikatnu ljepotu. Kada se make-up nanosi radi prirodnog izgleda istaknut će se prirodna boja očiju i naglasiti njihova ljepota. Kada vam se vaš make-up čini u redu bit ćete pouzdaniji i imati jednu brigu manje.
Lagano nanošenje olovke za oči, sjenila i maskare surađivat će u kreiranju čarolije i učiniti da vam oči izgledaju najbolje moguće.
Sjenilo za oči
Sjenilo za oči namijenjeno je naglašavanju i definiranju očiju. Sjenilo za oči koristi se za kreiranje dubine koja će naglasiti ljepotu očiju. Tamna boja korištena na kapku učinit će da se oko čini manjim, dok će svjetlija boja učiniti oko većim. Tako se koristi sjenilo da bi kreiralo iluziju na očima. Ovo su osnovne tehnike prema oblicima očiju:
Sitne oči: nemojte koristi previše sjenila ili olovke – time će se oči činiti još manjima. Nanesite svijetlo sjenilo na kapak, koristite tamniju boju u dubini, a sjajilo ispod obrve.
Velike oči: nosite tamnije sjenilo na kapku i u dubini oka. Uzmite boju bez sjaja za ispod obrve.
Duboko usađene oči: koristite svijetle boje na kapcima i ispod obrva. Koristite srednju boju za dubinu. Naglasite vanjske kuteve sjenilom malo tamnije boje.
Široko usađene oči: koristite tamne boje na unutrašnjim kutevima očiju.
Buljave oči: nanesite svijetlo sjenilo na kapak. Koristite tamne boje od centra kapka prema vanjskom kutu i razmažite ih.
Okrugle oči: učinite okrugle oči izduženima koristeći sjenilo oko cijelog oka i povlačenjem prema vanjskom kutu oka.
Azijske oči: nanesite sjajilo ispod obrve. Koristite svijetlo sjenilo na unutrašnjoj polovici kapka, a tamnije na vanjskoj polovici kapka.
1. Svijetle boje pomažu da se oko otvori, tamne boje će istaknuti pogled
2. Ako imate vrlo svijetlu kožu izbjegavajte tamne nijanse
3. Budite oprezni sa sjajilom – to privlači pažnju na nesavršenosti i bore.
4. Područje oko očiju je prvo koje pokazuje godine, zato nemojte istezati kožu dok nanosite sjenilo ili maskaru.
Olovke za oči:
Olovke za oči namijenjene su definiranju očiju, pa trebaju učiniti upravo to, ali ne postati glavna točka vašeg make-upa. Olovke dolaze u različitim bojama ili stanjima: tekuće kao tuš, prave olovke, kremaste u kutijici itd. Održite olovku za oči prirodnom. Prave olovke dostupne su u mnogim bojama (za najbolji izgled držite se smeđe ili crne boje) i mogu se naoštriti za tanku liniju. Za zamrljani efekt koristite spužvicu na aplikatoru ili četkicu za sjenilo. Kad su vam olovke premekane (npr. ljeti) ohladite ih u hladnjaku. Kad su pretvrde (npr. zimi) omekšajte ih držanjem među vrhovima prstiju.
Za ocrtavanje oka, počnite na donjem kapku, samo malo ispod trepavica. Kada završite ocrtavanje obavezno razmažite crtu spužvicom sa aplikatora. Držite se linije trepavica što je više moguće. Na gornjem kapku, nacrtajte liniju od unutrašnjeg kuta oka prema vanjskome, s time da će se linija podebjavati što se više bližite vanjskom kutu. Nakon 40. godine održite liniju između trepavica.
Maskara i kreiranje predivnih trepavica:
Maskara uokviruje oči i može licu dati živahni izgled. Maskara lagano naglašava oko dok učvršćuje i podebljava trepavice; to je završni dodir na očima. Postoji nekoliko različitih tipova maskare iz kojih možete izabrati, ona koja učvršćuje, te vodootporna samo su neke. Za vodootpornu maskaru trebate posebno sredstvo za uklanjanje, a maskara protiv razmazivanja uklonit će se jednostavno. Nije mudro nositi vodootpornu maskaru tijekom dužeg vremenskog perioda jer ona ima sklonost isušivanju trepavica.
Odaberite boju maskare koja će upotpuniti ostale vaše boje. Tamne nijanse na svijetlim očima sa smeđim trepavicama potamnit će ih i izgledat će grubo. Držite se podalje od plavih nijansi, jer one će samo uništiti vaš izgled.
Trepavice koje je teško uviti trebaju pomoć u obliku uvijača trepavica. Uvijte trepavice prije nanošenja maskare – držite uviječ na njima 10 do 20 sekundi.
Da biste pravilno nanijeli maskaru gledajte ravno u ogledalo lagano podignute brade da možete vidjeti trepavice. Umetnite četkicu za maskaru u tubicu i zakrenite ju, nemojte pumpati. Pumpanje lomi vlakna četkice, neće jednoliko promiješati maskaru, ali će joj unijeti zrak što će ju brže isušiti. Počnite okretanjem četkice od korijena prema vrhu trepavice pokretom prema gore. Ponovo zamočite četkicu i ponovite postupak na drugom oku. Ako su vam trepavice prirodno deblje i duge mogle bi se slijepiti. Ako se to dogodi pustite ih da se osuše, a tada ih razdvojite drškom četkice za sjenilo ili posebnim češljićem.

Sheila Dicks je konzultant za image i odjeću, a pomaže ženama da se osjećaju pouzdanije odijevanjem prema tipu tijela i izgledaju vitkije. Možete ju pronaći na http://www.sheilasfashionsense.com i downloadati njenu e-knjigu, "Image Makeovers" ili besplatnu e-knjigu "How to Build a Wardrobe".

23 lipnja 2010

Savjeti za ljepotu za predivne usne


napisala Sheila Dicks

Posljednji korak u šminkanju jest nanošenje ruža za usne. Neke žene kažu da, kada bi mogle imati samo jedan proizvod za ljepotu, to bi bio ruž za usne. Boja na usnama usklađuje cjelokupni izgled. Da bi vaše usne zadržale svoj savršeni izgled, imajte ruž za usne uvijek uz sebe i nanosite ga ponovo kad je to potrebno.
Kada birate boju ruža uzmite u obzir boje odjeće koju nosite i boju rumenila. Boje odjeće i rumenila trebaju biti upotpunjene ružem, ali se ne moraju savršeno slagati. Kako bilo, boje trebaju biti jednake jačine i iz iste skupine boja. Nosite hladne boje zajedno, te tople boje zajedno. Ruž za usne ružičaste (pink) boje odgovara plavim i ružičastim bojama odjeće, a koraljne (crvene) boje odgovaraju odjeći koja na sebi ima žute i narančaste tonove.
Koraci za nanošenje ruža:
1. Pripremite usne nanošenjem podloge preko njih (to će produžiti trajanje ruža).
2. Ocrtajte i definirajte oblik koristeći olovku za usne mekog izoštrenog vrha. Počnite kod slova V na gornjoj usni crtajući prema kutevima. Zatim, počnite na sredini donje usne i crtajte liniju prema kutevima. Da bi se ruž duže zadržao na usnama, uzmite olovku za usne i njenom bojom sasvim prekrijte usne prije nanošenja ruža.
3. Ispunite gornju usnu ružem koristeći četkicu za ruž ili sami stik.
4. Ispunite donju usnu na jednak način kao gornju, pritisnite lagano papirnu maramicu i ponovo nanesite malo ruža.
5. Stavite malo sjajila na sredinu donje usne za kreiranje punijeg, glamuroznog izgleda.
Kada definirate usne olovkom za usne osigurajte se da su i olovka i ruž vrlo slične boje. Olovka za usne ne smije biti uočljiva. Olovka za usne služi samo da zadrži ruž na mjestu, spriječava ga da "iscuri" izvan usana, definira oblik i pomaže da izgledate prirodnije. Nemojte pokušati promijeniti oblik svojih usana ocrtavanjem izvan prirodne linije usana.
* Tamni ruževi učinit će da se male usne čine još manjima.

Sheila Dicks je konzultant za image i odjeću, a pomaže ženama da se osjećaju pouzdanije odijevanjem prema tipu tijela i izgledaju vitkije. Možete ju pronaći na http://www.sheilasfashionsense.com i downloadati njenu e-knjigu, "Image Makeovers" ili besplatnu e-knjigu "How to Build a Wardrobe".

22 lipnja 2010

Savjeti za ljepotu


napisala Sheila Dicks

1. Podloga će izgledati samo toliko dobro koliko i koža ispod nje. Da biste postigli glatki, jednoliki efekt, redovito ju čistite i stavljajte piling.
2. Ako imate osjetljivu kožu i sklonite ste alergijskim reakcijama pobrinite se da testirate kozmetičke proizvode na malom području kože bilo na unutrašnjoj strani ispod ramena ili na vratu. Ako nakon 24 sata ne vidite nikakvu rekaciju, možete sigurno koristiti taj proizvod.
3. Ako imate akne ili ne možete koristi nijedan proizvod za njegu kože bez alergijske reakcije ili isušivanja kože, najavite se dermatologu u posjet.
4. Maskaru koristite štedljivo. Korištenje prevelike količine učinit će da vam se trepavice zalijepe jedna sa drugom i formiraju grudice. Umočite čestkicu samo jednom i koristite ju na oba oka okretanje na drugu stranu, a ne ponovnim umakanjem u bočicu.
5. Bez obzira koliko vas privlači lijeganje u krevet u kasnim satima, nemojte to činiti. Koža će vam biti zahvalna ako uklonite sve tragove make-upa i nanesete noćnu kremu prije lijeganja u krevet.
6. Pobrinite se za kožu na vratu jednako kao onu na licu nanošenjem hidratantne kreme. To je delikatno područje na kojem se brzo pojavljuju bore.
7. Kozmetika ne traje vječno, a korištenje starih proizvoda uzrokuje iritacije. Evo nekih savjeta:
* Podloga (tekući puder) – 1 godina
* Korektor - 1 godina
* Puder (u prahu i kameni) - 2 godine
* Maskara - 3 mjeseca
* Ruž za usne – 1 godina
* Olovka za oči – 1 godina
* Sjenilo za oči – 1 godina
* Rumenilo u prahu – 2 godine
* Rumenilo u kremi – 6 mjeseci
* Hidratantna krema – 1 godina
* Krema za područje očiju – 1 godina
* Krema za sunčanje – 1 godina

©2005 Sheila Dicks

Sheila Dicks je konzultant za image i odjeću, a pomaže ženama da se osjećaju pouzdanije odijevanjem prema tipu tijela i izgledaju vitkije. Možete ju pronaći na http://www.sheilasfashionsense.com i downloadati njenu e-knjigu, "Image Makeovers" ili besplatnu e-knjigu "How to Build a Wardrobe".

21 lipnja 2010

Čarobne usne: savjeti za usne


napisala Sheila Dicks

Kako starimo naše usne postaju manje i stanjuju se – to je životna činjenica, ali ne mora značiti kraj naše privlačnosti. Ako nemate novca ili uopće želje da se podvrgnete injekcijama kolagena, postoje načini na koje možete očuvati predivan izgled vaših usana i njihovu poželjnost. Koristeći ove jednostavne tehnike možete kreirati iluziju o većim, mesnatim i uravnoteženim usnama.
Ruž za usne najbolje izgleda na glatkim usnama. Da biste održali usne glatkima koristite piling za usne u uvijek nosite neki oblik ruža za usne ili balzama za usne, posebno tijekom zime ili na suncu.
Za početak kreiranja predivnih usana koristite olovku za usne. Olovka za usne je odličan alat koji će vaš ruž za usne održati na mjestu, definirati oblik usana i učiniti da vaše usne izgledaju veće ili manje. Koristite olovku za usne boje za jednu nijansu svjetlije nego ruž za usne i uvijek ju održavajte oštrom.
Koristite olovku za usne za ocrtavanje prirodne linije usana i tada usne ispunite bojom koja odgovara vašem ružu. Taj mali trik održat će vaš ruž na mjestu. Nikada nemojte prijeći izvan prirodne linije usana u pokušaju da vam usne izgledaju većima. Olovka za usne zadržat će vaš ruž da ne iscuri u tanke linije oko usana, što bi moglo uništiti ukupan izgled.
Počnite sa ocrtavanjem slova V koristeći kratke poteze ne prečvrstim stiskom. Nakon što ste ocrtali usne olovkom i ispunili ih, ispunite ih i ružem kortseći četkicu za nanošenje ruža ili direktno sa stika. Lagani dodir papirnom maramicom učvrstit će ruž na usnama. Za puniji izgled koristite svjetlije boje u sredini usana.
Savjeti za usne:
* Mat ruž traje najduže, ali može biti vrlo suh
* Zbog sjajila usne izgledaju punije
* Za dodatnu naglašenost ocrtajte usne olovkom još jednom, nakon što ste nanijeli ruž
* Balzami za usne imaju zaštitni faktor
* Sjajni ruž neće biti dugotrajan
* Neutralne nijanse pristajat će uz sve
* Usne će izgledati veće uz srednje jaku boju ruža
* Hidratantni ruže puno vjerojatnije će "procuriti" izvan usana

Copyright© 2005 Sheila Dicks

Sheila Dicks je konzultant za image i odjeću, a pomaže ženama da se osjećaju pouzdanije odijevanjem prema tipu tijela i izgledaju vitkije. Možete ju pronaći na http://www.sheilasfashionsense.com i downloadati njenu e-knjigu, "Image Makeovers" ili besplatnu e-knjigu "How to Build a Wardrobe".

18 lipnja 2010

7 vrhunskih modnih savjeta


napisala Sheila Dicks

1. Ono što nosite ispod odjeće jednako je važno kao i sama odjeća koju nosite. Grudnjaci ili gaćice premalog broja ili preuski stvorit će izbočine; jednako tako iznošeno rublje neće pružiti dovoljnu količinu podrške i cijeli će look učiniti prelabavim. Da biste izgledali predivno izvana morate nositi roblje koje vam odlično pristaje.
2. Nemojte privlačiti pažnju na imovinu ako je izloženo nešto loše. Na primjer, ako imate mali struk s velikim bokovima možda volite istaknuti uzak struk lijepim remenom. Remen će privući pažnju na razliku između struka i bokova i učiniti da se bokovi čine još većima. Bolje rješenje je nositi majice koje široko padaju preko struka.
3. Kada dopunjavate odjeću na početku sezone, učinite potrebne popravke na obući. Također, uklonite iz ormara odjeću kojoj trebaju popravci i prepravci i pripremite ih za nadolazeću sezonu.
4. Takne tkanine kao krep, lan ili vuneni žersej padaju bolje i čine nas vitkijima nego vuneni tvid ili koža.
5. Nemojte kupovati odjeću istoga dana kada vam je potrebna za neki događaj. Mogli biste kupiti samo ono što vam neće pristajati, a ne moram vam spominjati stres koji nastaje kupovinom u posljednji trenutak ili posve krivom odjećom.
6. Nastavite sa oprezom kada odabirete majice, suknje ili haljine načinjene od materijala koji se priprijaju uz tijelo. Rastezljivi materijali sa likrom koji su preuski na tijelu pokazat će izbočine koje se lako može sakriti sličnom majicom, suknjom ili haljinom načinjenom od težeg materijala drugačijeg tkanja.
7. Vesta se može nositi umjesto jakne ako odlično izgleda. Lijepa vesta dobro pristaje i održava oblik. Nemojte nositi veste koje izgledaju rastegnuto ili su jednostavno iznošene.

©2005 Sheila Dicks

Sheila Dicks je konzultant za image i odjeću, a pomaže ženama da se osjećaju pouzdanije odijevanjem prema tipu tijela. Da biste dobili savjete kako se odijevati da izgledate vitkije i pronaći svoj najbolji stil nabavite primjerak njezine e-knjige “Image Makeover” na http://www.how-to-dress.com ili pođite na http://www.sheilasfashionsense.com za besplatnu reportažu “ 7 Things Your Girlfriends Won’t Tell You About Beauty and Fashion”.

17 lipnja 2010

Kako savršeno nanijeti ruž za usne


napisala Sheila Dicks

Pogrešna boja ruža, debela linija olovke za usne i usne koje su “nacrtane ” su uobičajene make-up pogreške koje mogu uništiti općeniti izgled. Mnoge žene, nesigurne kako nositi ruž preskoče taj korak, čime im cijeli make-up izgleda neuravnoteženo.
Usne savršenog izgleda su privlačne, a početak im je u savršenoj liniji usana. I vi možete imatu usne koje izgledaju kao da ih je našminkao vizažist jednostavno prateći ovih nekoliko važnih koraka.
1. Kada nanosite podlogu prijeđite i preko usana da ostavite bazu za olovku za usne i ruž za usne.
2. Držeći usta zatvorena, ostavite tanku liniju oko usana dobro naoštrenom olovkom. Tupa olovka teško će se lijepo spojiti sa ružem. Počnite sa " v " na vrhu gornje usne i povlačite prema krajevima usana u kratkim potezima (ostatak ruke oslonite na bradu zbog bolje kontrole poteza). Nakon što ste olovkom ocrtali gornju usnu, počnite od sredine donje usne i također povucite prema vanjskom kutu. Pratite prirodni oblik usana.
3. Da bi usne izgledale veće ocrtajte vanjski rub prirodnog oblika usne, ali pripazite da ne prijeđete izvan prirodnog ruba. Da bi usne izgledale manje ocrtavajte unutar prirodnog ruba usne.
4. Ruž će trajati mnogo duže ako cijele usne najprije ispunite olovnkom za usne, a tek tada nanesete ruž. Ako se odlučite koristiti ovu tehniku, budite svjesni ta će tamnija boja olovke potamniti boju ruža. Zato, ako želite prirodniju boju, uzmite svjetliju olovku za usne.
5. Sada, kada su osne ispunjene, nanesite ruž četkicom za usne (korištenjem četkice imat ćete više kontrole). Kad je ruž nanesen, na zatvorene usne prislonite papirnatu maramicu, što će učvrstiti ruž na vašim usnama.
Spremni ste za izlazak, sa savršenim usnama. Tijekom dana napravite nekoliko manjih popravaka. Ako niste naviknuti nositi ruž, vjerojatno će vam trebati neko vrijeme da se sjetite da su vam usne uređene i da ne treba "jesti" ruž. Kao plus uređenim usnama, osim onog očitog, je što nikada više nećete imati isušene usne, zbog toga što će s vremenom ruž ih omekšati. To je sigurno dovoljan razlog da redovito njegujete svoje usne.

©Copyright 2006 Sheila Dicks

Sheila Dicks je konzultant za image i odjeću, a pomaže ženama da se osjećaju pouzdanije odijevanjem prema tipu tijela. Da biste dobili savjete kako se odijevati da izgledate mršavije i predivno posjetite njen website na http://www.sheilasfashionsense.com i pogledajte njenu novu stranicu o muškoj modi na http://www.mensfashion101.com

15 lipnja 2010

Savjeti kako preboljeti prekid


napisala Lori Grudzien

Uvijek je teško nastaviti dalje nakon što veza završi. Čini se da vas sve podsjeća na bivšega. Normalno je tako se osjećati, ali postoje načini kako brže krenuti dalje.
1.) Dopustite sebi da žalite. Izbacivanje tih osjećaja pomaže vam pročistiti misli i krenuti naprijed. Samo nemojte ostati zatvoreni u ovoj fazi. Izbacite te osjećaje, a onda počnite poduzimati male korake naprijed prema budućnosti.
2.) Zapamtite da se morate brinuti za sebe. Nemojte ležati u krevetu cijeli dan, izađite, prošetajte, zdravo se hranite. Vježbajte, sunčeva svjetlost i svjež zrak uz zdravu prehranu čine čuda za vaše raspoloženje.
3.) Oslonite se na podršku prijatelja. Iziđite i bavite se nečim zabavnim. Izlazak sa prijateljima udaljite će vaše misli od bivšega i podsjetiti vas da ste ipak voljeni.
4.) Promijenite okolinu. Bacite ili spremite negdje stvari koje vas podsjećaju na vezu sa bivšim. Premjestite namještaj ili obojite zidove nekom veselom bojom.
5.) Uključite se u omiljene aktivnosti. Uključite se u sve što volite, ali možda niste imali vremena za to dok ste bili u vezi. Ovo je odličan način da se opet povežete sa sobom, potvrdite sebi tko ste.
6.) Iskušajte nešto novo. Ako postoji nešto što ste uvijek željeli probati, sada je vrijeme. Krenite na tečaj, krenite na putovanje, čak i ako je jednodnevno, ili započnite novu poslovnu pustolovinu sa umjetničkim radovima.
7.) Ugodite sebi. Isprobajte novi stil; pođite na frizuru ili obojite kosu u novu zabavnu boju. Pripremite si kućni spa tretman ili se odvezite u spa centar.
8.) Pročitajte neke knjige o samopomoći ili takve članke. To je odlična ideja koja će vam pomoći da prođete kroz ovo teško vrijeme ili područje koje vam stvara poteškoće.
9.) Pogledajte filmove koje niste stigli do sada ili pročitajte knjige za koje niste imali vremena. Kada se izgubite u filmskoj radnji na neko vrijeme zaboravit ćete nakratko na sve probleme.
Neće se to dogoditi preko noći, ali s vremenom ćete početi primijećivati kako se uzdiže magla, a s njom i vaš duh.

Copyright 2007
Lori Grudzien je urednica web stranice LifeChoicesWeb.Com, posvećene “življenju života punim plućima, učeći kako zavoljeti sebe ”. Teme uključuju zdravlje, starenje, razvod, veze, karijeru, stres, strah, samopouzdanje i samopomoć.

14 lipnja 2010

Tajne za njegu kože ravno iz kuhinje


napisao Michael Russell

Potraga za predivno sjajnom kožom ne mora uvijek biti skupa. Imati sjajnu i mladoliku kožu je san gotovo svake žene. Ukupnost proizvoda za ljepotu na tržištu koji obećavaju ove rezultate konkretan je dokaz da ova potraga nikada ne završava. Kako bilo, većina tih komercijalno pripremljenih proizvoda za ljepotu je vrlo skupa. Zbog toga se većina žena (i muškaraca) čudi: da li zaista za dobar izgled treba potrošiti te teško zarađene novce.
Ali istina je da se lijepa koža ne mora neophodno postizati korištenjem komercijalnih preparata za ljepotu. Zašto ne zavirite u svoj hladnjak ili kuhinjski ormar i otkrijete mnogo jeftinije, ali jednako učinkovite proizvode?
Dobro ste pročitali! Razgledajte po svojoj kuhinji.
Voće i povrće bez sumnje čine čuda na vašoj koži. Tu je popriličan izbor voća i povrća koje odgovara svakom tipu kože i može riješiti svaki problem koji se pojavi na koži. Za ovaj trenutak, fokusirajmo se na problematične tipove kože – masnu, suhu i kombiniranu kožu.
Istražimo sada ove predivne mogućnosti za postizanje kože bez nedostataka o kojoj svi sanjamo!
Nema više masne kože
Suvišna masnoća sa lica može biti izvor osramoćenosti i dovesti do ozbiljnijih problema sa kožom. Spriječite to uzevši u obzir ove prijedloge:
 Uklonite višak masnoće tako što ćete pomiješati 2 žlice pšeničnog brašna sa dovoljno ovde i nanijeti na lice kružnim pokretima prema gore. Ostavite nekoliko minuta, pa isperite hladnom vodom.
 Krastavci su također dobra ideja za rješavanje masne kože! Naribajte pola krastavca i iscijedite sok od kojeg čete pripremiti tonik za lice. Nanesite sok na lice i ostavite nekoliko minuta. Isperite vodom i posušite tapkanjem. To će osvježiti i zategnuti kožu!
 Osim uklanjanja suvišne masnoće sa kože, sjemenke komorača i crvene pšenice mogu ukloniti i mitesere. Jednostavno natopite 2 do 3 žličice tih sjemenki preko noći u vodi, ujutro od toga mljevenjem načinite pastu i nanesite na lice. Ostavite tako nekoliko minuta (dok se posuši), a zatim isperite hladnom vodom. Ostatak paste spremite u hladnjak za upotrebu drugom prilikom. Kako bilo, potrudite se potrošiti ju tijekom tjedan dana, jer stajanjem gubi učinkovitost.
Hidratizirajte suhu kožu
 Sjemenke maka i kikirikija sadrže prirodna ulja koja pomažu njegovati i hidratizirati suhu kožu. Možete natopiti sjemenke maka preko noći u vodi i samljeti ih sa mlijekom da načine pastu. Ili ako želite koristiti kikiriki, možete samljeti 3 do 5 žlica sirovog kikirikija i u to dodati malo mlijeka i ¼ žličice meda. Nanesite mješavinu po izboru na lice, ostavite dok se osuši i tada isperite vodom.
 Banana je također odlična ideja za suhu kožu! Jednostavno zdrobite pola zrele banane i pomiješajte sa oko žličicom meda u pastu. Nanesite na lice i isperite tek nakon nekoliko minuta. Ta mješavina je odlična prirodna hidratantna krema koja i učvršćuje kožu!
 Želite održati mekoću kože? Pokušajte sa masažom svježim mlijekom. Nanesite ga nježnim masirajućim pokretima prema gore. Ostavite nekoliko minuta, zatim isperite.
Kombinirana koža – je li to dvostruki problem?
Kombinirana koža je obično suha na obrazima, a masna u T-zoni (čelo, nos i brada). Kako bilo, postizanje zdrave kože nije nemoguće. Razmotrite ove prijedloge:
 Jedno od najboljih rješenja postiže se mješavinom 3 do 4 žlice kozmetičke gline sa 8 do 10 listova peperminta (metvice, mente). Zamrznite mješavinu preko noći, a izvadite ju 10-15 minuta prije upotrebe. Nanesite mješavinu na lice i ostavite 10-15 minuta prije ispiranja vodom.
 Zaledite ju! Šaka limunske trave prokuhana u litri vode i ohlađena u hladnjaku odlično je rješenje. Utrljajte kockice leda (koje ste načinili od tekućine koja je nastala kuhanjem limunske trave) na lice nakon što se vratite kući sa posla ili nakon čišćenja lica od nečistoća, što poboljšava stanje kože.

Michael Russell
Nezavisni vodič za njegu kože

11 lipnja 2010

Top 5 filmova o vjenčanjima


napisao Craig Fairgrieve

Luda vjenčanja (The Wedding Singer) –
Volim ga! Ne možete ništa protiv pijanog, napadnog i temeljito zeznutog pjevača kada se radi o bendu koji svira na vjenčanjima. Obično je svačija kanta za smeće, vikendom je DJ, ili u ovom slučaju “bend koji pjeva obrade ”. Adam Sandler je savršena osoba za ovu romantičnu komediju. Posebna napomena mora se izreći Billyju Idolu i naravno nezaobilaznoj glazbi 80-ih godina. Ako ga niste pogledali, zašto se onda uopće pripremate za vjenčanje?
Lovci na djeveruše (The Wedding Crashers) –
Još jedna komedija, ovaj put Owen Wilson i Vince Vaughn donose svoju super kemiju na TV ekran, te svoju priordnu komičnost. Njih dvojica su baš tip osoba za koje ŽELITE da vam se pojave na vjenčanju, jer čini se da donose veselje gdje god se pojavili! Isla Fisher se ovdje pokazala kao pomalo poremećena nimfomanka željna seksa. Zabava za cijelu obitelj, pa možda baš ne i staru tetu Doris! Ali kao što je veliki Billy Connelly jednom rekao “Oni nisu to samo rekli, oni su to već i učinili ”.
Četiri vjenčanja i sprovod (Four Weddings and a Funeral) –
Ahhhh, mora li se još nešto reći o ovome? Pokrenulo je karijeru čupavog Engleza sa profesionalnom otmejnošću Hugha Granta, a zbog te komedije svi se na kraju osjećaju toplo i voljeno. Smiješna i dirljiva u jednakoj količini, ovo je pravi klasik. Osim one rečenice “Zar kiši, nisam primijetio ”, ovo je odličan komad komedije koja i danas pršti veseljem jednako kao 1994.! Vesela 1994.! Možete li to vjerovati!
Sedam nevjesta za sedmero braće (Seven Brides for Seven Brothers) –
HAHA, MUŠKARCI OTIMAJU ŽENE I DRŽE IH U ZATOČENIŠTVU, DOK IM ISTOVREMENO PJEVAJU! Možete li zamisliti odakle im ta ideja, eh? S tim se ne bi postiglo ništa u današnje vrijeme, to je sigurno! Ne samo da ima pjesme i smijeha i veliku šarenu pozadinu, nego sve završava doživotnom srećom. Baš kao mnogi brakovi u stvarnom životu. Predivno!
Kill Bill 1 & 2 –
Što? Pa i tu ima vjenčanja. Zapravo, na vjenčanju se događa sva akcija. Dakle, nije baš najromantičniji rezultat, ali mislim da se ipak može ubaciti u kategoriju “vjenčanja”. Zato pogledajte kako Uma miješa guzom, sve što trebate učiniti jest sjesti i brojati mrtvace!
Do slijedećeg puta, Ding Dong, Ding Dong, Ding Dong, ahhhhhhh

Vi volite filmove, mi volimo filmove! Više kritika na www.theroundup.co.uk
Ako želite pomalo smušena i nedovršena mišljenja, onda ste, prijatelju, na pravome mjestu.
Svi najnoviji (to tvrdimo sami) podaci iz svijeta filmova.
Želite kritike, imate ih!
Želite tračeve tko s kime i gdje i prilično nevažne činjenice? Onda prestanite tražiti!

10 lipnja 2010

Top 9 lista hrane za sagorijevanje masnoće


napisao David Sodergren

Hey, jeste li čuli za ovo? Zaista postoje neki oblici hrane koji pomažu vašem tijelu da sagori više masnoće. Nije li prilično super što jednostavno možete pojesti tu hranu i povećati si mogućnost za sagorijevanje masnoće? Napravio sam popis za vas! "Najbolja hrana za sagorijevanje masnoće "
• Limun
Gotovo sve citrusno voće ima tu dodatnu mogućnost za sagorijevanje masnoće. Možete jesti naranče, mandarine ili grejp. Ali limun je preporučen kao najjači od svih. Krenite i zagrizite ga! To je dobro za vas.
• Brokula
Mnogi ne vole ovo povrće. Ako ne volite njegov okus, napravite gulaš i ubacite ga. Tada će imati slabiji okus. Kuhajte brokulu dok omekani i tada ju pojedite. Jeste li znali da brokula sadrži gotovo jednako vitamina C kao limun? Brokula ima pozitivan efekt na mogućnost sagorijevanja masnoća. Trebate pokušati dodati ju svojoj večeri, jer sadrži mnoge minerale i vitamine koji su dobri za vas
• Mrkva
Zečevi ne mogu pogriješiti, nema tu šale. Mrkva je dokazana pomoć u sagorijevanju masnoća. Trebate pokušati pojesti ju sirovu, jer većina kvalitetnih minerala i vitamina nestaje dok ju kuhate. Mrkve također sadrže karoten za koji kažu da vam daje lijepi preplanuli ten.
• Jabuka
Jabuka kao i limun sadrži mnogo vitamina C i dokazano pomaže u sagorijevanju masnoće. Zato nastavite jesti ovo voće i gledajte kako kilogrami nestaju sa vas.
• Losos
Riba koja će izjesti vaše masnoće? Ne, ali ulja iz te ribe će to učiniti. Strašno, ha? Zovu se omega-3 ulja. Dokazala su se kao mogućnost za sagorijevanje masnoća. Ta omega-3 ulja su također dobra kao zaštita od srčanih udara i slično. Eskimi nikada nisu čuli za nešto što se zove bolest srca. Jedan od razloga jest to što se hrane sa puno ribe bogate omega-3 uljima.
• Čili (chili)
Osjećam se ljuto, ljuto, ljuto. Začini, a posebno čili, su pravi način za sagorijevanje masnoće. Oni pokreću metabolizam i poveavaju vašu prirodnu mogućnost za sagorijevanje masnoće. Ako odlučite dodati čili u obrok, potrudite se ukloniti sjemenke jer one imaju najviše ljutine. Ili, ako baš volite vrlo ljuto = dodajte ih u obrok.
• Senf
Niste znali za ovo, kladim se? Pa, istina je. Senf povećava sagorijevanje masnoće. Ali potrudite se odabrati senf koji ne sadrži mnogo šećera.
• Češnjak
Češnjak je taaako dobar. On ne samo da potpomaže sagorijevanje masnoće, već je odličan za imuno-sistem. Češnjak sadrži mnoge vitamine i minerale koji su odlični za vitalnost. Nuspojava je jedino to što vam dah neće biti nimalo privlačan!
• Đumbir
Pijte puno đumbirovog piva! Ne baš, ali tu ste. Đumbir je podcijenjen. Dolazi sa Dalekog Istoka i u sebi ima neka odlična svojstva. Jedno je sagorijevanje masnoće. Đumbir je začin koji svakako trebate isprobati.
Pročitali ste ”Top 9 lista hrane za sagorijevanje masnoće ”. Potrudite se isprobati ih!

Ovo vam nije bilo dovoljno? Vi ste onda gladoš... OK, vrijeme je da otkrijete dodatne vrhunske proizvode koje koriste ljudi koji su uspjeli izgubiti na težini... kliknite ovdje i saznajte

09 lipnja 2010

10 dobrih načina za pripremu za spoj


napisala Alex Carter

1. Ako je ikako moguće, potrudite se osigurati si malo vremena za odmaranje ili razmišljanje prije odlaska na spoj. Ovo se čini kao prevelika priprema za događaj, ali zaista trebate razmisliti o tome što želite postići tijekom spoja da biste se pripremili za ono što bi moglo slijediti u budućnosti.
2. Postavite se u pravi oblik razmišljanja dok se pripremate za spoj, ane samo u oblik, “to je samo spoj ”. Ako stavite previše sebe u to ili se previše brinete moglo bi vam postati neugodno, pa nećete biti spremni ili uzbuđeni dovoljno za sam spoj.
3. Jedna stvar koja zaista može pokidati živce dok se pripremate za spoj je odabir odjeće. Nemojte čekati posljednju minutu, počnite se pripremati što je ranije moguće. Možda nije kraj svijeta, ali može stvoriti priličnu količinu nepotrebne frustracije i straha.
4. Iako su vaše namjere možda najbolje, sjetite se da ne treba pretjerati sa parfemom ili kolonjskom dok se pripremate za spoj. To možda miriši ugodno vama, ali može biti previše za vaš spoj i uzrokovati nelagodu.
5. Kad imate to vrijeme nervoze ili straha dok se pripremate za spoj, sjedite za računalo ili izvadite staromodnu kartu svijeta i saznajte kamo ste krenuli! Vašim će živcima biti dosta i bez toga, pa nemojte da osjećaj izgubljenosti pokvari sva očekivanja od večeri.
6. Ako imate malo nervozne energije koju treba potrošiti, stavite omiljenu glazbu dok se pripremate za izlazak iz kuće. Plešite ili pjevajte dok glazba svira da iz sebe izbacite višak energije i iz misli razmišljanja, da biste se mogli odlično zabaviti prilikom spoja!
7. Sve dok znate svoja ograničenja i ne prijeđete ih, bit će OK ako popijete malo vina ili nešto za opuštanje prije nego spoj počne. Može biti vrlo stresno pripremati se za spoj, pa nemojte da dopustiti da pripreme potroše ono najbolje iz vas!
8. Razmišljate o stvarima koje smatrate prikladnima za razgovor dok se pripremate za spoj. Razgovor je prilično stresno započeti ako ne znate što želite reći, pa smislite nekoliko stvari koje ćete upitati nju/njega prije nego spoj počne.
9. Iako ste možda previše uzbuđeni i želite upoznati svog partnera na spoju, pobrinite se da vaše pripreme se ne čine kao policijsko ispitivanje partnera. Postavljanje pitanja je odličan način da pokažete zanimanje, ali ne preispitujte njegove/njezine odgovore, to se može pogrešno shvatiti u početnoj fazi vaše nove veze.
10. Pobrinite se da pođete na neko vrlo javno mjesto dok se pripremate za početak spoja. Možda je zabavno imati neko mjesto samo za sebe, ali možda nije sasvim sigurno dok ne upoznate osobu sa kojom ste na spoju.

Alex Carter je Stručnjak za izlaske na stranici 10 Good Tips, koja je online pomoć za one koji surfaju Internetom tražeći informacije o različitim temama. Za više informacija kako se Pripremiti za spoj ili drugim ozbiljnim pitanjima u svezi spojeva, pročitajte više iz Alexinog pera na 10 Good Tips!

08 lipnja 2010

10 načina kako uštedjeti novac i izvući se iz dugova


napisala Lynn Haehl

Je li vam dosta života od jedne plaće do druge? Čini li da trošite sve ili više od onoga što zaradite? Ako je odgovor na bilo koje od ovih pitanja srčano DA, postoji nešto čime to možete promijeniti. Sve što trebate učiniti je eliminirati neke predmete koji vas koštaju malo bogatstvo tijekom godinu dana:
Impulsne kupovine
Impulsne kupovine mogu vas koštati i tisuće kuna godišnje. Često su te kupovine zapravo nepotrebne. Ako se borite da uštedite nešto novca, morate prestati sa impulsnim kupovinama i jasno odvojiti "želje" od "potreba".
Telefoni
Mobiteli, mobiteli, mobiteli… koliko je telefona potrebno jednoj osobi? Odgovor je JEDAN. Ako imate više od toga, morate se riješiti viška. Ako imate samo jedan telefon, ali vam troškovi izmiču kontroli, pokušajte ograničiti broj poziva koje vi činite, ili još bolje, prebacite se na pretplatu.
Skupa vozila
Iako su terenci i slični ispijači goriva možda stil vašeg susjedstva, nepraktični su kada se radi o troškovima za gorivo. Mnogo bolje bi vam bilo sa vozilom na ekonomično gorivo kojim se možete prevoziti od točke A do točke B bez da orobite banku.
Namirnice po punoj cijeni
Izrezivanje kupona može vam smanjiti račun za namirnice i uštedjeti podosta novca tijekom jedne godine. Možete nabaviti kupone u tjednim novinama ili na različitim stranicama na webu. Možete također imati uštede sa klupskim štednjama ili članarinom u trgovini.
Imena proizvoda
Kada kupujete proizvod poznatog imena, dio troškova koje imate povezan je upravo sa imenom. Ako kupujete generičke lijekove ili proizvode koji su marka trgovačkog lanca, još uvijek možete dobiti kvalitetan proizvod, a uštedjeti svoj teško zarađeni novac.
Obroci izvan kuće
Bilo da je to doručak, ručak ili večera, redoviti obroci izvan kuće mogu biti popriličan trošak. Ako želite malo uštedjeti, trebate čuvati obroke izvan kuće za posebne prilike.
Tjedna zabava
Iako vam tjedna zabava daje priliku da se raspustite, to također može biti vrlo skupo. Umjesto izlazaka svako veče, pokušajte organizirati zabavu kod kuće, iznajmiti film, ili čitati knjigu. Ako baš poželite izaći, pronađite manje skupe načine za zabavu, kao što su besplatni koncerti, kazališne matineje ili festivali na otvorenom.
Loše navike
Loše navike mogu biti skupe. Ako imate lošu naviku, odmah je se riješite. Zadivit ćete se koliko ćete uštedjeti ako prestanete pušiti, piti, kockati, ili prestanete sa onim otmjenim kavicama za ponijeti.
Netočni računi
Svatko može pogriješiti. Tvrtke za režije, trgovački lanci, liječničke ordinacije, restorani nisu nikakva iznimka. Prije plaćanja bilo kojeg računa, trebate pregledati ima li pogrešaka. Mogli biste ostati iznenađeni kolika svota se tako može uštedjeti.
Hipoteka
Ako želite zadržati svoju kuću, morate plaćati hipoteku i to redovito. Kako bilo, nema potrebe da plaćate visoke kamate ako ne morate. Ponovnim pregledom vaše hipoteke možete uštedjeti priličnu novčanu svotu svakog mjeseca.

Dodatni savjeti
za još 40 načina za uštedu novca i smanjivanje duga kliknite na link ispod:
Ako želite pronaći još 40 savjeta za uštedu novca i izlazak iz duga, posjetite stranicu 50 Ways to Save Money.

04 lipnja 2010

Ovo je najbolji recept svih vremena za Kekse sa čokoladnim komadićima


napisao Michael Haydon

Znam da je to malo prepotentno, ali mislim da sam u pravu. I vi to želite znati, zer ne? Ako je vaš odgovor da, tada ste se upisali na listu ovisnika o keksima sa čokoladnim komadićima. Pravo živo čudovište za kekse. OK, evo ga:
Recept
1/4 šalice smeđeg šećera
1/8 šalice meda
1/8 šalice maslaca
1/8 šalice prirodnog maslaca od kikirikija
1/2 banane, smrvljeno
1 žličica ekstrakta vanilije
5/8 šalice integralnog brašna
1/8 šalice zobene krupe
1/2 šalice zobi
1/4 žličice praška za pecivo
1/8 žličice soli
1 prstohvat začina za pitu od bundeve
1/2 šalice sušenih brusnica
1/2 šalice poluslatkih čokoladnih komadića
2 žlice sjemenki suncokreta
UPUTE:
Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva C.
U srednjoj zdjeli, pomiješajte smeđi šećer, med, maslac i kikiriki maslac do glatke smjese. Umiješajte bananu i vaniliju. U drugoj posudi pomiješajte integralno brašno, zobenu krupu, zobi, prašak za pecivo, sol i začin za pitu od bundeve. Umiješajte suhe sastojke u veću zdjjelu kod vlažnih sastojaka sve dok nastane glatko tijesto. Umiješajte brusnice, čokoladne komadiće i sjemenke suncokreta. Stavljajte žlicom na ne-namašćenu tepsiju.
Pecite 10 do 12 minuta u ranije zagrijanoj pećnici, dok keksi postanu lagano smeđi na rubovima.
Porcije po receptu: 12
Iako ovaj recept nije najosnovniji, isprobao sam ih poprilično mnogo prije nego sam odlučio da mi je ovaj najdraži. Isprobajte, znam da ćete se složiti. Napišite mi poruku da znam što ste otkrili. Uvijek sam voljan razmišljati o poboljšanjima! Primijetit ćete da sam koristio čokoladne komadiće od tamne čokolade, jer zaista više volim tamnu čokoladu. Moja djeca više vole slađu verziju, ali ja gornji recept čuvam kao tajnu za odrasle! Jednom sam čak načinio vlastitu tamnu čokoladu koristeći najbolje sastojke koje sam mogao pronaći. Išao sam na poseban tečaj spravljanja čokolade gdje sam naučio osnove. (Da, zaista sam tako čudan!), a tada sam proizveo najbolju čokoladu koju možete zamisliti, a onda sačuvao samo nekoliko komadića koje sam iskoristio za gore opisane kekse. Zaista se lijepo slaže sa brusnicama. Izostavio sam dio o spravljanju čokolade, jer smatram da se jednako kvalitetni čokoladni komadići mogu pronaći u svakom trgovačkom centru.
Sretno i nadam se da ćete se pridružiti sve većoj hrpi fanova ovog uskoro najpopularnijeg recepta.

Michael je vlasnik stranice Chocolate Lovers, NAJBOLJEG sitea za sve vezano uz čokoladu. Ondje ćete pronaći najbolje ideje za poklone vezane uz čokoladu http://www.ChocolateMad.com

03 lipnja 2010

Sakupite svoje recepte!


napisala Monica Resinger

Evo nekoliko metoda koje sam pronašla za organiziranje recepata:
FOTO ALBUMI
Tu možete slagati recepte izrezane iz časopisa ili kartice sa receptima (nekada ranije su se mogle nabavljati kod nas – op. Andrea Kostelić). Savjet: u papirnicama i knjižarama, ili čak popularnim "Deseticama" potražite što jeftinije foto albume, iako bi zapravo najbolji bili albumi u koje možete dodavati stranice, zbog bolje preglednosti albuma kada imate više recepata. Možete postaviti oznake na stranice po kategorijama, a zatim slagati recepte u odgovarajuće kategorije. Ova metoda je odličan način za čuvanje svih papirića sa receptima. Plastična folija održat će ih čistima.
REGISTRATOR
Nabavite si registrator za slaganje kartica sa receptima i izrezaka iz časopisa. Označite svaku sekciju drugom bojom za kategoriju recepta i tada jednostavno poslažite recepte. Ova metoda će ih držati sve na okupu, ali vjerojatno ćete morati prolistati sve recepte u određenoj kategoriji dok pronađete recept koji tražite.
KUTIJA ZA RECEPTE
Sa kutijom za recepte, možete napraviti pregrade u raznim bojama za kategorije i kupovati dodatne po potrebi. Možete u nju složiti izrezane recepte, ali urednije je ako ih napišete na kartice, jer to štedi vrijeme u potrazi. Kao i kod registratora, morat ćete prelistati sve recepte u potrazi za određenim.
RAČUNALNI PROGRAM ZA RECEPTE
Ako imate malo slobodnog vremena, ovo je odličan način za spremanje svih omiljenih recepata – uključujući onih iz kuharica. Ovi programi su ranije uređeni, pa samo treba popuniti praznice. To može uštedjeti vrijeme kada tražite određeni recept, ali radije upisujte jedan do dva recepta dnevno, time će se održati preglednost.
Brojne su koristi od ove metode, jedna je to što se lako pronalaze recepti i može ih se isprintati po potrebi. Možete isprintati sve recepte i napraviti domaće kuharice koje ćete poklanjati prijateljima i članovima obitelji. Program će izračunati nutricionističke informacije za svaki recept. Neki programi čak nude kreiranje jelovnika ili popis za kupovinu. Lako je locirati određeni recept sa određenim sastojcima. Na primjer, ako pri ruci imate mljevenu govedinu, možete u tražilicu upisati ‘mljevena govedina’ i program će izbaciti sve recepte koji sadrže mljevenu govedinu. Također, ovi programi dolaze sa nekim već upisanim receptima – pa ako ne želite upisivati vlastite, još uvijek imate odličnu kuharicu čija svojstva možete koristiti.
REGISTRATOR SA TRI KOPČE
Koristim registrator sa tri kopče zajedno sa računalnim programima. Postavila sam razdvojnike stranica i označila ih imenima kategorija recepata. Kad god isprintam recept iz računalnog programa, na papiru probušim rupe i stavim u određenu kategoriju u registratoru sa tri kopče. To smanjuje potrebu da kasnije ponovo printam recept. Nadam se da će vam ovaj članak dati neke odlične ideje za organizaciju vaših recepata. Sakupljanje recepata može biti odličan hobi, posebno ako uvedete organizaciju!
KORISTI OD E-KNJIGA SA RECEPTIMA:
~ Radije nego višesatno prelistavanje nekoliko kuharica zbog potrage za savršenim receptom, jednostavno otvorite jednu od e-knjiga sa receptima na svom računalu, brzo utipkajte ključnu riječ ili sastojak, pa isprintajte recept!
~ Ako se vaša kuharica zaprlja i recept će biti uništen; ako se isprintani recept iz e-knjige sa receptima zaprlja, jednostavno isprintajte novi primjerak! ~ Napravite vlastitu kuharicu slaganjem omiljenih isprintanih recepata u registrator sa tri kopče sa razdjelnikom stranica! ~ Isprintajte omiljene recepte za prijatelje i obitelj, ili im načinite njihovu kopiju e-knjige sa receptima! ~ Sačuvajte svaki slobodan prostor koji bi inače na polici za knjige imala kuharica i koristite umjesto nje e-knjige sa receptima!

Nabavite si 17 e-knjiga sa receptima BESPLATNO!! Kliknite ovdje za detalje:
http://homemakersjournal.com/ebooklets.htm Nabavite Monicin BESPLATNI e-zine za kućanice! Za pretplatu, pošaljite prazan e-mail na: HomemakersJournal-subscribe@yahoogroups.com

02 lipnja 2010

4 ključna razloga za vezu


napisala Elaine Sihera

Pronašla sam predivnu osobu na Internetu prije 3 godine, ali on je živio odvojeno od svoje žene i namjeravao joj se vratiti. Zato smo se nedavno razišli nakon gotovo 2 godine nebeski prelijepe veze. Osjećao je da će mu biti teško početi ponovo nakon mene zbog različitih razloga uključujući godine, usprkos dubokoj ljubavi koju smo imali jedno za drugo, i to moram poštovati. Ali kakav prijatelj i kakvo prijateljstvo, posebno što smo bili potpuno različiti u svakom smislu riječi: kulturno, razumno i filozofski!!
Strastveni osjećaji između nas još postoje, ali čini se da ja moram krenuti dalje. Ali ni za šta na svijetu ne bih propustila ovo putovanje. Sve se to dodaje našem iskustvu u učenju. On je sigurno pružio test otopornosti i pripremio me za ono što me čini sretnom u vezi i zahvaljujem mu na tome. Zato sam sada tako sigurna u ono što želim i osjećam se dobro jer imam znanje kako otkriti krije li se magija ili ne u svakom potencijalnom spoju.
4 razloga ZA vezu
Mnogi od nas ovo ne znaju, ali ljudi ulaze u naš život iz jednog ili sva četiri od slijedećih razloga:
1.Da nas nešto nauče, ili da mi njih nešto naučimo zauzvrat – a lekcija može biti ili pozitivna ili negativna; I/ILI
2. Da nas izvedu iz depresije ili lošeg stanja u životu;I/ILI
3. Da nam pojačaju pouzdanje za borbu sa slijedećom osobom – što može biti zaista veliko za nas – I/ILI
4. Da budu istinski članak– naši dugotrajni partneri ili srodne duše.
Zato je utapanje nakon prošle veze u gorčini, bijesu ili osvetničkom raspoloženju najgora stvar koju možete učiniti sami sebi. Oni su imali svoju svrhu i sada krenite dalje. Trebate prihvatiti sa LJUBAVLJU i OPRAŠTANJEM da bi vaš život mogao napredovati.
Mislila sam da je David onaj pravi, zbog jačine i trajanja naše veze. Ali, on je bio razlog broj 1 i broj 2 – naučio me o stvarnoj, nesebičnoj ljubavi i vodio me kroz moje krize, dok sam ja njega učila o drugačijem pogledu na život. A jesmo li naučili!! On će za mene uvijek biti mamac. Zaista mu mogu puno zahvaliti na tome što sam postala drugačija, puno bolja osoba nego što sam bila kada sam ga upoznala.
Nerealistična očekivanja
Kako bilo, glavni problem u traženju novog partnera, sa spojevima koji utapaju i mnogim vezama koje ostaju kraće nego što ste se nadali, jest to što svaka osoba vjeruje da je slijedeća osoba koju upoznaju ONA PRAVA, razlog broj4! Ali ništa nije dalje od istine.
Trik je dopustiti da prvi kontakt postupno otkriva prirodu samog kontakta bez previše očekivanja, dok razvijate zanimanje za tu osobu. Umjesto da se samo fokusirate na sebe, budete odvojeni, ali recipročni, dajte sebi malo uživanja i sreće tijekom procesa učenja. Često smo prezaposleni fokusiranjem na svoje potrebe, pitamo se kako će se veza oblikovati, pa propuštamo rane znakove nekompaktibilnosti. Ali oni su UVIJEK ondje!
Za one u vezama koje propadaju i dokazuju povećanje nesretnosti, pustite se! Oboje ste obavili svoj posao i sada samo spriječavate ono drugo da svoj posao odnese negdje drugdje, zbog osobnog samo-ispunjenja ili upoznavanja ONE PRAVE OSOBE. Bolno je, znam, ali zaista se radi o rezultatima i izborima. Onome što želite za cijeli život. Ako ste iskreno pokušali nastaviti bez ikakve promjene, to će vas samo dovesti do samog dna nesreće i frustracija koje će uništiti vaše samopouzdanje i učiniti da se osjećate grozno. Ako se niste potvrdili, osjećat ćete se gorzno, što će se pokazati u vašim djelovanjima i na tijelu, čineći vas neprivlačnom osobom drugima.
Novi počeci
Jedan od prvih sigurnih znakova nesretne veze su ljudi koji se rijetko smiješe, začaranih pogleda u očima i preteških tijela! To nikada ne griješi. Ali oni ni ne shvaćaju da tako izgledaju! Težila sam 71 kg tijekom zadnjih mjeseci moga braka. Danas imam vitkih 61 kg, a moje samopouzdanje i sreća nemaju granica. Dokaz da je napuštanje umiruće veze stvorilo prostor za nešto novo i vjerojatno nešto magično.
Mogli biste se iznenaditi rezultatom!
Moj nekadašnji dečko, od kojeg je prekid bio sporazuman na obje strane, nedavno se vratio u moj život, kao divan prijatelj i rame za plakanje, a i sam se borio sa vlastitim problemima. Cijenila sam to novo ugodno prijateljstvo između nas kada je iznenada rekao, "Ti si zasita predivna dama." Budite bolji od toga ako možete!! I hvala ti za to, Jas. Uljepšao si mi dan – a osjećaj je recipročan!
Kad se pustimo, to je UVIJEK zbog dobrog razloga koji nije tog trenutka vidljiv, a nagrada je obično neočekivana. Jednostavno trebamo hrabrosti za DJELOVANJE.

ELAINE SIHERA (Gđa. Cyprah - http://www.myspace.com/elaineone) je stručni autor, medijski autor i kolumnist. Prva je Crna diplomantica na Oklahoma Univerity i post-diplomantica na Cambridge University, Elaine je KONZULTANT za Menedžment različitosti, Osobno pojačanje i Veze. Dinamična je osoba sa strasti za život i ljude. Autorica knjiga: 10 Easy Steps to Growing Older Disgracefully; 10 Easy Steps to Finding Your Ideal Soulmate!; Money, Sex & Compromise and Managing the Diversity Maze, među ostalima (dostupno na http://www.amazon.co.uk). Također je osnivač British Diversity Awards i Windrush Achievement Awards. Opisuje sebe kao "fit, predivnu, 50+ i spremnu za let!" CITAT: "Ne želim biti nijedne druge životne dobi, jer moj život sa 25 g. Nije bio ni izbliza tako uzbudljiv i predivan kao sada sa 50. Jedna stvar je sigurna: nema nježnog starenja za mene – stići ću tamo dostojanstveno i uživati u svakoj minuti!"

01 lipnja 2010

20 sigurnih znakova koji kažu da vaša veza ne ide ni u jednom pravcu


napisala Christine Akiteng

Mnogi muškarci / žene budu uhvaćeni bez opreza kada veza završi ali vrlo često znakovi su već bili tu. Da ste ih zaista željeli vidjeti, ne biste ih propustili.
Evo nekih očitih znakova
1. Osjećate da to više nije ljubav, ali niste sigurni
2. On/ona ne uzvraća vam pozive ili ako i uzvrate, uvijek ste vi ona osoba koja naziva
3. Ne provodite više toliko vremena zajedno, a sve više dana je slobodno na njegovom/njezinom kalendaru.
4. Razgovori ubrzo ostaju bez tema
5. Sve što radite njega/nju živcira i obratno
6. Odlučili ste vjerovati njegovim/njezinim lažima iako već znate istinu
7. Ona/ona stalno se u sjećanju vraća na proteklu vezu ili bivšeg/bivšu
8. Riječ 'prostor' spomenuta je više puta
9. Ne izražavate ono što zaista osjećate jer ne želite povrijediti njegove/njezine osjećaje ili otjerati njega/nju od sebe
10. Ponašate se kao da ne znate što se događa, iako zapravo znate
11. Sramite se priznati članovima obitelji, prijateljima ili suradnicima da ste u vezi – koja postaje ozbiljna
12. On/ona kaže vam da ne misli da ste vi "ona prava osoba "
13. Pitate njega/nju što im se sviđa na vama, a on/pna moraju razmisliti na trenutak, zatim kažu nešto što uopće nema nikakve veze sa vama kao osobom
14. On/ona ignorira vas u javnosti ili provodi više vremena gledajući druge muškarce/žene
15. On/ona iznenada želi "viđati druge ljude "
16. Više niste sretni, ali niste ni sigurni želite li prekinuti vezu
17. Ostajete u vezi jer vjerujete da on/ona neće naći nikoga drugog tko će ga/nju voljeti jednako kao vi
18. On/ona više ne želi seks – čak se možda namršti kada ga/ju pokušate dotaknuti
19. On/ona govori o budućnosti koja očito ne uključuje vas
20. Ljudi se stalno zabune nazivajući vas "slobodnom osobom" – ljudi koji su u sretnoj vezi imaju onaj poseban sjaj u očima
Nitko zaista ne želi povrijediti druge ili biti namjerno okrutan (osim ako je on/ona psihopat), zato većina ljudi prije nego odu daju nam sitne znakove da je vrijeme za odlazak, ali vi ih ignorirate jer ne želite bol ili prekid. Ono varljivo jest to što iako pokušavate izbjeći bol, vratit ćete se točno tamo odakle ste krenuli – lupajući glavom o zid i pitajući se zašto, zašto je krenulo loše? Zašto ja? Što nije u redu sa mnom? Kada ću konačno uspjeti? Sa kime ću završiti? Kako ću znati da je ta osoba baš prava za mene?
Ako se borite (ili već polako ludite) sa završetkom veze koji je stigao bez ikakva očita razloga, prekid je bio vaša krivnja, a vi mislite da ste ga mogli spriječiti ili razmišljate da bivšem/bivšoj date još jednu šansu (a niste sigurni vrijedi li pokušati još jednom), imam cijeli odjeljak na mojoj web stranici posvećen muškarcima/ženama koji pokušavaju opet voljeti, ali se osjećaju kao da su ostali vezani uz bivšeg/bivšu; ili su uvjereni da je njihova nova ljubav još vezana uz bivšeg/bivšu (neki sigurni znakovi da su on/ona zaista preboljeli bivšu vezu).

O autoru: Christine Akiteng, međunarodno poznata Trenerica seksualnog samopouzdanja i spojeva, te autor e-knjige: The Art Of Seducing Out Of Fullness™ pomaže muškarcima i ženama steći tu PRIRODNU LAKOĆU koja privlači suprotni spol – bez mentalnog stresa i emocionalnih frustracija današnje dinamike pri spojevima.
Christineine web stranice: http://www.torontosnumber1datedoctor.com i http://www.theartofseducingoutoffullness.com