05 srpnja 2010

10 velikih make-up pogrešaka i kako ih spriječiti


napisala Kuroo Muu

Već godinama koristite make-up, no pogreške se ipak događaju. Nešto je pogrešno u proizvodima za make-up, mislite da je to uzrok problema. Pogledajte ovih 10 najvećih pogrešaka koje ste možda učinili i saznajte kako ih riješiti.
1. Pogrešna upotreba sjaja – Sjaj može ženinom licu dodati samo ljepotu. Ali ako ga se nanese na pogrešna područja, može učiniti da žena izgleda starije. Način za rješavanje: nemojte proizvode sa sjajem koristiti na pogrešnim mjestima. Pokušajte koristiti sjenilo ili rumenilo sa sjajem i postaviti ga na T-zonu: bradu, nos i čelo.
2. Preguste obrve – ako imate crnu ili tamnosmeđu kosu, želite vaše lice učiniti mekšim korištenjem svjetlosmeđe ili čak crveno-smeđe boje na obrvama. To će stvoriti lažan izgled i previše make-upa. Pa ako imate tamnu kosu, uzmite sivkastu boju za popunjavanje obrva. Puder za obrve uvijek je bolji od olovke, jer će obrve učiniti manje oštrima.
3. Nanošenje pudera na lice bez prethodnog čišćenja vlažnom maramicom. Zapravo, možete dopunjavati puder na licu tijekom dana, jer to pomaže očuvati lice od UV zraka i zagađenja. Ali nanošenje pudera na masno i nečisto lice uništit će vam kožu nakupljanjem nečistoća. Zato prije popravljanja pudera, očistite lice vlažnom maramicom. Puder nakon toga neće biti preveliki problem za vašu kožu.
4. Previše maskare na donjim trepavicama – nanošenje maskare na donje trepavice pomoći će vam da oči izgledaju oštrije i sjajnije. Ali prevelika količina maskare na donjim trepavicama stvorit će sjenu ispod očiju i naglasiti kratkoću trepavica. Ako zaista želite naglasiti oči i podebljati donje trepavice, uzmite olovku za oči (smeđu boju) i iscrtajte liniju ispod oka ili nanesite bezbojnu maskaru.
5. Zaboravljate podlogu nanijeti na vrat – ako nanesite podlogu na cijelo lice, ali ne i na vrat, lice i vrat vam neće imati jednaku nijansu. Tada ćete izgledati lažno. Zato nanesite podlogu na vrat svaki puta kada je koristite na licu. Nakon nanošenja podloge, također nanesite prozirni puder i na lice i na vrat da bi izgledali jednako.
6. Predebela i pretamna linija oko očiju – time činite da vam oči izgledaju zastrašujuće, posebno ako imate velike i okrugle oči. Koristite mekše boje kao što je smeđa i crtajte tanku liniju pazeći da se ne zadeblja.
7. Previše podloge – pripremite kožu prije nanošenja boje, a to je važno da ne bi izgledalo pretjerano. Podloga ne smije biti preteška, jer će zatvoriti pore i dovesti do bora. Osobe masne kože trenaju koristiti puder uz podlogu, jer tekuća podloga sadrži UV zaštitu koja pomaže starijim osobama i suhoj koži.
8. Previše sjenčanja na licu – mnoge žene nanose bronzer ili tamnije sjenilo na obraze i pokušavaju dodati dimenziju svome licu. Ali to može naglasiti nedostatke na licu i učiniti da izgledate prestrogo. Nakon sjenčanja lica, nanesite boju breskve na obraze za nježniji izgled lica.
9. Pogrešna boja podloge – korištenje pogrešne nijanse pogloge na licu učinit će ga pretjeranim. Na primjer, korištenje svijetle ružičaste nijanse na osunčanoj koži učinit će da izgledate ružičasto. Zato odaberite boju podloge najsličniju vašoj koži. Za one koji imaju svijetli ton kože, preporučljivo je uzeti nijanse Ivory ili Porcelain. Za osunčani ten, odlične su boje Beige i Bronze. Kako bilo, ne morate uzeti upravo preporučene boje, ali najbolja boja podloge treba biti svijetlija, jer inače neće izgledati prirodno. Treba u sebi sadržavati žute pigmente, jer većina žena ima kožu žućkastog tona, uključujući mnogobrojne bjelkinje i sve Azijke.
10. Čišćenje lica – sudeći prema nedavnom istraživanju u Journal of the American Academy of Dermatology, ostaci nikotina i ugljik-monoksida (sjedenje pored pušača i zagađenja iz zraka) može prilično oštetiti kožu. Zato očistite lice prije odlaska na spavanje, i to redovito svako veče. Uklonite ostatke podloge samo uljem za čišćenje – pjena za čišćenje nikada ne može ukloniti tešku podlogu sa lica – a tada koristite laganu pjesnu bez sapuna za ponovno umivanje lica. Nakon toga, korištenjem tonika zatvorite pore.

: Kuroo je ljubiteljica ljepote, studentica farmacije, i webmaster. Zanimljivosti o kemijskim proizvodima za ljepotu, eksperimentiranju sa proizvodima za ljepotu, te znanstvenim načinima za tretmane ljepote, potragu za savjetima za ljepotu i tretmane ljepotre, od vrha glave do nožnih prstiju. Pronađite ostale članke o tretmanima ljepote, od glave do pete na http://www.r-u-makeup-artist.com, pa ćete steći nova saznanja o ljepoti.