31 srpnja 2010

Jeste li upali u bilo koju od ovih modnih zamki?



Sheila's Fashion Sense
Email: sheila@sheilasfashionssense.com

Jeste li upali u bilo koju od ovih modnih zamki?

Jeste li znali da i najmanja modna pogreška može uništiti vaš cjelokupni izgled? Istina je. Jednostavna pogreška kao pogrešne cipele, torbica ili hlače mogu uništiti inače odličan izgled. Modne pogreške zaista utječu na ono kako vas ljudi vide. Svaki dan procjenjuju nas na temelju našeg izgleda. Uobičajeno je za ljude da razmišljaju (ponekad nesvjesno) da ako ne poznate jednostavna pravila za odabir pravih cipela, hlača, košulje ili odnih dodataka, tada možda postoji još puno toga što ne znate.
Vjerodostojnost je zaista važna u poslovnom svijetu kada želite se zaposliti ili dobiti promaknuće. Kao poduzetnik, učinili ste da vaš posao ovisi o tome – vi predstavljate ono što prodajete ili promovirate. Biti kvalitetno odjevena osoba također je važno ako tražite onovog partnera. Na primjer, žena koja traži zgodnog, dobro odjevenog inteligentnog muškarca, (a sjetite se – nitko ne traži zgurene loše odjevene ljude) neće osvojiti njegov pogled ako nije uzela dovoljno vremena da bude jednako sofisticirana.
Ako se pitate jeste li kvalitetno odjeveni postavite si ova tri pitanja. Koliko često dobivam komplimente na svoj izgled? Ako niste dobili kompliment već neko vrijeme morate razmisliti o promjeni izgleda. Znate li zašto ono što nosite ide u skladu jedno s drugim, i zašto izgleda dobro? Ako ne znate zašto po pitanju vaše odjeće, da li je ona onda zaista usklađena? Primjećuju li vas muškarci? Ako dobro izgledate muškarci će vas zamijetiti, pa nije ni važno jeste li prelijepi.
Jeste li krivi zbog bilo koje od slijedećih modnih zamki?
Kad izgubim na težini moći ću se ljepše odijevati
Ako čekatena gubitak težine da bi kupili odgovarajuću odjeću, tada vjerojatno već nosite nešto vrećasto što bi trebalo sakriti višak kilograma na vama, ali vaš stas zbog toga izgleda stisnuto, okruglo i preveliko.
Veličina nije važna; nije važno koliko ste veliki – još uvijek možete izgledati prekrasno. Postoji prilično trgovina sa ekstra velikiom odjećom za žene koje žele izgledati odlično, jer one seosjećaju dobro u svojoj koži i lijepo se odijevaju. Ako gubite na težini ne morate nositi iznošenu odjeću i osjećati se 10 puta lošije. Uložite u nekoliko komada odjeće kojima ćete privlačiti komplimente i izgledati predivno dok gubite na težini, što će vam pomoći da ustrajete u svojoj dijetnoj rutini.
Nitko zaiste ne mari kako izgledam
Čula sam žene koje govore, 'Ovako se ja odijevam i izgledam i ako se to ljudima (muškarcima) ne sviđa, loše za njih.' Pa, one su te koje će platiti cijenu. Kada klijenti, budući prijatelji, zaposlenici, potencijalni kolege, imaju izbora (a imaju) odlučiti sa kime će surađivati, prava osoba pokazat će da se ponosi sobom i ulagati u svoj izgled. Prvi dojam stvara se na temelju izgleda, povjerenja, osobnosti i vještina koje se otkrivaju nakon što ste ostavili prvi dojam.
Ako zaposlite vodoinstalatera i on se pojavi odjeven u poslovno odijelo – koliko povjerenja ćete mu pokazati u postavljanju vaših vodovodnih cijevi? Biste li zaposlili knjigovođu čija odjeća izgleda neorganizirano ili ovdjetnika čiji papiri vise iz aktovke koju druži rukom u zgužvanom odijelu? Poanta je u tome da se ne morate odijevati kao model s naslovnice, ali da biste osvojili poštovanje i povjerenje morate se odijevati kao da ste u to uložili malo vremena i truda.
Nosit ću ove cipele jer su mi omiljene
Možete to biti bilo koji odjevni predmet, suknja, majica ili hlače, ali ako niste sigurni da je glavni dio odjeće ili dodatak usklađen i nosite ga jednostavno iz navike, onda jedan sićušan predmet može uništiti cjelokupan izgled. Zamislite ženu koja se odijeva za formalnu večeru (kupila je savršenu haljinu), ali otkrila je da posjeduje samo jedan par cipela sa povišenom petom. Bilo da te cipele odgovaraju ili ne odgovaraju njezinoj odjeći za tu večer, to može popraviti ili uništiti cijeli njezin izgled.
Ako niste dobivali komplimente do sada, i osjećate da vašem izgledu treba mala promjena, uzmite malo vremena i uložite ga u svoj izgled. Bit ćete primijećeni.


©Copyright 2007 Sheila Dicks

Sheila Dicks je konzultant za imidž i odjeću koja pomaže ženama da je osjećaju pouzdanije odijevajući se prema svome tipu tijela. Da biste dobili savjete kako se odijevati da izgledate vitkije i kako pronaći svoj najbolji stil nabavite primjerak njezine elektroničke knjige 'Image Makeover' na http://www.how-to-dress.com ili pođite na http://www.sheilasfashionsense.com za besplatnu reportažu '7 Things Your Girlfriends Won't Tell You About Beauty and Fashion' (7 stvari koje vam prijateljica neće reći o ljepoti i modi).