15 srpnja 2010

Pisanje bloga – 5 razloga zašto trebate otvoriti svoj blog još danas



Ako vodite svoj marketing preko interneta, postoje različiti alati koje možete koristiti. Tu je e-mail lista, što znači slanje ukupne pošte odjednom, web stranica i sve ono što želite prenijeti ljudima. Ali isto tako trebate i pisati blog. Evo zašto:
Svatko može pisati blog. Svatko i svi mogu pisati blog. Treba vam samo nekoliko minuta da otvorite jedan koristeći straice kao www.blogging.com ili www.blogger.com (odnosno www.tportal.hr), a mnogi izvori za uređenje bloga su posve besplatni!
Tražilice također vole blogove. Blogovi su bogati sadržajem. Tražilice i gotovo svi drugi alati vole sadržaj. Imati blog je dobar dodatak web stranici i odličan način za podizanje rejtinga na tražilici.
Blogovi su izdržljivi. Blogovi nisu ono što pročitaš jednom i baciš, kao e-mail. Blog je arhiva sadržaja i ostaje dostupan koliko god vi to želite. Pisanje bloga može se dodati na e-mail kao vrlo efektivno sredstvo marketinga.
Ako je blog – nije spam. Budući da blogovi nisu e-mail, ne može ih se filtrirati i tretirati kao spam. I još, oni dopuštaju pogled do odrđenog postotka čitatelja. Ljudi čitaju vaš blog zato što to žele – jer su privučeni njegovim sadržajem.
Sadržaj bloga može se dijeliti. To znači da dio vašeg bloga može biti dostupan drugim stranicama ili pružateljima sadržaja za upotrebu. Upotreba RSS-a (real simple syndication – zaista jednostavne podjele) je jedan od načina za pružanje više izloženosti preko mnogih online platformi – odličan način za pojačavanje čitateljstva!
Postoji i šesti razlog. Pisanje bloga je zabavno. Vrlo je zanimljivo kreirati bazu sadržaja o svojim hobijima ili poslu. To je kao da ste svoj vlastiti pisac, izdavač i prodavač! Zašto čekati, ubacite se u pisanje bloga još danas!