30 srpnja 2010

Prirodna ljepota iz prirodnih sastojaka



napisala Sharon Hopkins

U prošlosti, žene su se oslanjale na prirodne tretmane za ljepotu iz sastojaka u njihovim kuhinjama ili vrtovima. Proizvodi kreirani iz prirodnih sastojaka dostupnih kod kuće imaju esencijalne vitamine, minerale, nutrijente i iscjeliteljska svojstva koja djeluju na cijelo tijelo u svrhu oporavka i štite kožu na prirodan način bez svih kozmetičkih smetnji.

Osnovno pravilo za njegu za ljepotu sa domaćim sredstvima -
- Održite recept jednostavnim. Izbjegavajte sastojke koji imaju neugodan osjećaj na koži.
- Sterilizirajte i sušite svu opremu i posude.
- Napravite male količine proizvoda koje možete potrošiti u roku dva-tri dana.
- Ako vam se miris učini bilo kako trulo ili pokvareno, bacite sve što dolazi iz te posude.
- Napravite test osjetljivosti prije korištenja bilo kojeg recepta za kućnu njegu da biste izbjegli napade alergija i osipa.
- Higijena i čistoća su najvažnije.
- Pripremajte prirodne domaće maske za lice u svome domu, ali zapamtite koji je vaš tip kože i uskladite ih s njime.

Prirodni domaći gel za umivanje za masnu kožu – usprkos svojim nedostacima, masna koža na duže vrijeme izbjegava bore, linije i slično, pa joj treba više vremena da se one pokažu nego kod suhe kože, zbog čega izgledate mlađe nego što zaista jeste. Doduše, pojedinac ipak treba njegovati masnu kožu sa pravim proizvodima za njegu.

- maska za lice od peperminta – pepermint otapa suvišno ulje i daje svježi osjećaj vašoj koži. Čisti pore i ubija bakterije koje stvaraju akne. Koristite čisto esencijalno ulje peperminta. Pomiješajte 1 žlicu mlijeka, 1 kap ulja peperminta, 3 žličice destilirane vode, 2-3 žličice kaolina (kozmetičke gline) u glatku smjesu. Sve namažite na lice. Opustite se i pustite da se maska osuši. Nakon što se maska osušila lagano ju ogulite sa kože.

- prirodna maska za normalnu kožu – imati normalnu kože ne znači da možete izbjegavati njegovati je. Čistite, tonizirajte i hidratizirajte kožu svakodnevno, pa će vam koža ostati zdrava godinama i činiti da izgledate mlađe nego što jeste.

- maska za lice od peperminta i lavandinog ulja – da biste se riješili napetosti i glavobolja, poslužit će duet sastavljen od peperminta i lavande. Ova prirodna maska za lice opušta mišiće lica. Pomiješajte 1 žličicu ulja jojobe ili bilo kojeg baznog ulja sa po jednom kapi esencijalnih ulja peperminta i lavande. Dodajte 3 žličice destilirane vode, 2-3 žlice kaolina (kozmetičke gline) da dobijete glatku, ali mazivu smjesu. nanesite ju na lice. Opustite se i čejakte da se maska osuši. Ogulite otvrdnule komade maske i sa mnogo vode isperite lice skidajući ostatke maske.

- prirodna domaća maska za suhu kožu – med i banana su odlični sastojci za ovaj tip kože. Med ostavlja kožu hidratiziranom zbog svojih ljekovitih svojstava, a banana ima hordu vitamina, kalcija i ostalih esencijalnih nutrijenata kojima kožu ostavlja glatkom i mekom. Banana ne bi smjela biti prezrela. Zdrobite 1 manju bananu, dodajte 1 žličicu meda i dobro izmiješajte. Nanesite na lice i ostavite 10 -15 minuta. Isperite sa mnogo tople vode.

Čitatelj ovog članka trebao bi koristiti sve mjere opreza dok prati upute iz navedenih recepata u članku. Izbjegavajte korištenje ako ste alergični na nešto od navedenog. odgovornost leži na čitatelju, a ne na piscu članka ili web stranici koja ga je objavila.
Sharon Hopkins piše za web stranice povezane sa prirodnom njegom kože i kućnim sredstvima za njegu kože. Nastavite čitati za svoje zadovoljstvo i koristite domaće recepte od prirodnih sastojaka iz vaše kuhinje