23 srpnja 2010

Sredstvo protiv opekotina od sunca



Znate li što učiniti ako opečete kožu?

Odlična sredstva:
Ako vas sunce opeče na licu, iskušajte ovu jednostavnu masku:
prokuhajte 1 krumpir u kori, pa ga ogulite, zdrobite i pomiješajte sa kiselim vrhnjem u kremastu smjesu koju ćete namazati na lice i ostaviti 15-20 min.
Također na opeklinu možete staviti i svježe naribani sirovi krumpir otprilike 20-30 min.

Ako vas je opeklo kipuće ulje ili voda, ili vrlo vruća posuda dok ste kuhali, nanesite svježu krišku krumpira na opečeno mjesto svake 2-3 min., dok bol ne prestane. Tako neće nastati plik, bol će nestati, a koža će stvoriti krastu i brže zacijeliti. Sok krumpira ima protuupalni efekt. Također možete popiti 1/2 čaše svježeg soka krumpira 3 puta dnevno. Time će rane brže zacijeliti.

Također, možete ranije pripremiti ovu kremu, koju možete čuvati u hladnjaku za slučaj da se opečete: uzmite 12 svježih jaja, odvojite žumanjke i stavite ih na suhu tavu. Pržite ih na srednjoj toplini sve dok ne postanu gotovo crni. Bacite žumanjske, ali sačuvajte tekućinu koja je ostala nakon pečenja u čistoj posudi. To je krema protiv opeklina. Ovo sredstvo je vrlo efektivno, a rezultat je nevjerojatan: neće se pojaviti nikakvi plikovi i za 2-3 dana zaboravit ćete da ste se opekli.
Ako se opečete, natrljajte suncokretovo ulje na opečeno mjesto i odmah pospite malo sode bikarbone.


Savjeti za ljepotu:
Maska od lubenice: odrežite tanku krišku lubenice, zdrobite jezgru i stavite ju u cjediljku da se riješite suvišnog soka. Nanesite na lice i ostavite 15 min. Isperite masku toplom vodom i nanesite hidratantnu kremu. Koža će vam postati glatka, podatna i predivna.
Maska od dinje za normalnu/suhu kožu: pomiješajte 2-3 žlice zdrobljene jezgre dinje sa 1 sirovim žumanjskom i 1 žlicom kiselog vrhnja. Nanesite na očišćeno lice i ostavite 15-20 min. Isperite toplom vodom i nanesite hidratantnu kremu. Koža će vam biti njegovana i revitalizirana.

http://www.greathomeremedies.com/