13 srpnja 2010

Zarada novca putem bloga za početnike


napisala Angela Booth

Ako ste novi bloger, dobro došli u prelijepi svijet pisanja bloga.
Postoje mnogi načini kako zaraditi novac pisanjem bloga. Pogledajmo dva najpopularnija načina. Ako vaše iskustvo u pisanju bloga raste, otkrit ćete još mnoge načine za naplaćivanje svojih radova.
Dva najpopularnija načina za naplaćivanje bloga su:
* pisanje bloga kao slobodni novinar, poznato i kao pro bloging: pišete blog za poslovne ljude i plaćeni ste po ugovoru, obično u trajanju 3 do 6 mjeseci;
* poduzetničko pisanje bloga: kreirate svoje vlastito blog carstvo, naplaćujete svoj blog na razne načine.
Ako ste za pro bloging, samo potražite gaže za pisanje bloga online. Naći ćete ih na desetke. Potražite na uobičajenim stranicama za zapošljavanje, te na drugim poslovnim stranicama. Također možete kontaktirati tvrtke i ponuditi im se. Koji god način, za dan-dva imat ćete dovoljno posla koji možete obavljati.
Kad tek počinjete kao blog poduzetnik, najjednostavniji način za zaradu novca je Google AdSense (ili Yahoo-ovi oglasi), i affiliate marketing.
Sa AdSense, samo dodajete AdSense oglase na svoj blog.
Sa affiliate marketingom, morate se upisati kao affiliate u takvu mrežu (poznate su ClickBank i Commission Junction), i početi prodavati njihove proizvode na svome blogu.
Održite naplatu svog bloga u početku jednostavnom
Važno je da, kada naplaćujete svoj blog, održavate to jednostavnim, posebno dok počinjete. Jednostavno znači: radite jednu po jednu stvar. Ako naplaćujete preko AdSense-a, dodajte AdSense reklamu na svoj blog i razmotrite napredak nakon mjesec - dva. Kad to održavate jednostavnim, primijetit ćete što se isplati, a što ne. Kad dodajete previše naplatnih strategija na blog u kratko vrijeme, nema šanse da vidite što će vam biti najboilje za vaš blog.
Ista taktika odnosi se kad počinjete kao affiliate. Odaberite jednu od tih tvrtki, i samo jedan proizvod te tvrtke. Prodajte proizvod, koristite kritike i savjete kao post na blogu. Nemojte "pretjerivati " – ostavite to pravim trgovcima. Vi tek ulazite u prodaju preko bloga – pružate korisne informacije svojim čitateljima. Kad se fokusirate na informaciju, pratite pažnju čitatelja,
Zarada novca putem bloga ne može biti jednostavnija. Samo se sjetite da ju održite jednostavnom, dok ne saznate što će biti djelotvorno za koji blog.

Želite jednostavan, brz i lagan način za zaradu novca iz kuće, pa možda i napustite redoviti posao? Angela Booth će vam pokazati kako. Ona je veteran u pisanju reklama i blogova. Njezna e-knjiga, "Blogging For Dollars: How to become a career blogger -- in your PJs, if you want", dostupna je na http://www.abmagic.com/Blog/blogging.html Možete pogledati blog vezan uz knjigu na http://www.dollars2blog.com/blog/ Angela će vam pokazati kako pretvoriti skroman blog u veliku karijeru ili čak unosan posao.