29 srpnja 2010

Njega lica i tijela iz domaće radinosti



Kućna sredstva

Šaljem vam nekoliko jednostavnih sredstava za ljepotu:

Maska koja dubinski čisti: Izlupajte 1 svježi žumanjak sa 1 žličicom limunova soka. nanesite sloj maske na lice, ostavite da se dovoljno posuši da možete nanijeti drugi sloj, i sve ponovite dok god imate smjese. Kad se posljednji sloj osuši, isperite masku toplom vodom i nanesite hidratantnu kremu.

Imat ćete osvježenu zdravu kožu, ako redovito pijete čaj od peperminta. On će vas također umiriti.

Za rješavanje akni koristite kao masku naribanu jabuku pomiješanu sa 1 žličicom meda.

Njegujuća maska sa pivom: pomiješajte 56 ml light piva sa 1 žlicom zobene kaše, 1 svježim žumanjkom i 2 kapi ulja kadulje. Nanesite na lice i vrat i ostavite 15-20 min. Isperite masku toplom vodom, tada se poprskajte hladnom vodom.

Odlično sredstvo: ako se osjećate umorno cijelo vrijeme, iskušajte ovaj siguran, prirodan i vrlo ukusan recept: uzmite 226 g sušenih marelica, 226 g sušenih smokrvi, 226 g sušenih šljiva i 25 oraha, sve narežite na male komade, izmiješajte i spremite u čvrsto zatvrenu staklenku, pa u hladnjak. Pojedite 1 punu žlicu mješavine svakog dana (1 puna žličica za dijete). Ovaj recept pomaže svima koji su prošli neku operaciju ili se osjećaju slabo. Druga dodatna korist je što ovaj recept spriječava zatvrenost crijeva.