27 ožujka 2014

11 novih upotreba za staru kreditnu karticu


Prije nego izrežete staru kreditnu karticu – ili prije nego bacite onu lažu koju ste dobili u pošti – razmislite što sve možete učiniti s njom!
1. Označivač stranica (bookmark). Čuvat će vam mjesto u knjizi gdje ste stali, a dobro će doći i za podcrtavanje redova, ako vam je tako lakše čitati.
2. Za čišćenje stakla. Kreditna kartica je savršene veličine za grebanje leda sa stakla automobila i algi sa akvarija.

3. Ribež za sir. Ugravirani broj na kreditnoj kartici zaista može pomoći naribati tvrde sireve kao što je parmezan ili romano. Nemojte se smijati, zaista je djelotvorno.
4. Maska za bojanje. To profesionalci koriste kako bi dobili savršeno ravnu liniju dok bojaju prilično uski prostor.
5. Kajla. Koriste kreditnu karticu ili dvije ispod noge neravnog stola, ili za popunjavanje rupe na mjestu gdje je nekad bio čavao.
6. Pokrivač baterije. Stara kreditna kartica je savršeni materijal za sakrivanje baterije na nekom uređaju ako ste izgubili originalni poklopac – recimo na daljinskom upravljaču za televizor. Kako pametno. Sad baterije neće ispadati svaki put kad podignete aparat.
7. Označivač u vrtu. Jeste li ikad primijetili da vrećice od sjemenki nisu baš idealne za označavanje sadržaja u vašem vrtu? Zbog kiše će izblijediti i zgužvati se. Umjesto toga uzmite kreditnu karticu kojoj je istekao rok. Najprije ju obojite bijelom akrilnom bojom. Zatim na njoj pišite trajnim markerom. I eto, sad možete označiti redove svojih sadnica.
8. Narukvica od kreditne kartice. Ovo dobro funkcionira sa kreditnim karticama, debitnim i poklon karticama! OVDJE je zabavni tutorijal. Biti bez dugova nikad nije izgledalo tako chic.
9. Držač slušalica za uši. OK, ovo je zaista ljupko. Pogledajte OVDJE za instrukcije.
10. Trzalica za gitaru. Materijal od kojih su rađene kreditne kartice savršen je za sviranje gitare. Možete kupiti rezač papira u točnom obliku trzalice ili ju samo izrezati škarama.
11. Identifikacijska naljepnica. Na kreditnim i debitnim karticama uspisano je vaše ime. Izrežite taj dio i njime označite neku svoju imovinu. Trebat će vam jako ljepilo ili dvostruka ljepljiva traka.
Imate li vi još neke ideje za komad plastike kojem je istekao rok?