20 ožujka 2014

5 savjeta za korištenje Facebooka u svrhu privlačenja prometaFacebook Fan stranice mogu biti vrlo korisne za privlačenje velikog prometa na vašu web stranicu, Facebook stranicu ili blog. Fan stranice su puno bolje nego profilne, jer imaju mogućnost dobiti “Fanove” kojima će se redovito upisivati na njihovu početnu stranicu sve što vi objavljujete.

Način za privlačenje masivnog prometa kroz Fan stranicu je pozivanje Fanova da se zabavljaju sa sadržajem na vašoj Fan stranici. Evo nekoliko tehnika da se to dogodi:

- postavljajte pitanja. Jedan od načina je jednostavno postavljanje pitanja onih koji su nas ‘lajkali’ na Facebooku. Svaki dan ili dva postavimo jednostavno pitanje koje od čitatelja zahtijeva mišljenje, da podijele ono što smo objavili, da nam govore o stvarima koje ih zanimaju i slično.

- označite najvažnija ažuriranja. Korist od označavanja što se događa na vašoj Facebook stranici je povećavanje broja odgovora na pitanje koje ste postavili. Također, ljudi koji su se tek priključili stranici mogu saznati najveće novosti upravo preko takvih označavanja.

- započnite stranicu za slijetanje. Kao i kod uobičajene stranice za slijetanje ili stranice za upisivanje podataka koju imate na web stranici, možete to uključiti na fanpage i ohrabriti ljude da “lajkaju” stranicu da bi dobili besplatni poklon za preuzimanje. To vam može omogućiti da brže povećate listu pretplatnika i vratite ih na Fan stranicu za nova ažuriranja.

- oglašavajte na Facebooku. Oglašavanjem na Facebooku pokrenut ćete privlačenje pasivnog prometa na Fan stranice (najbolje slanjem na stranicu za slijetanje). Što više “Lajkova ” dobijete, više će vaše poslovanje biti izloženo na početnim stranicama fanova i imat ćete veći promet.

- pružajte puno korisnog sadržaja i šaljite ih na svoj blog. Koristite Facebook Fan stranicu kao “izložbu” za fanove da dobiju vijesti o najnovijim postovima na blogu ili na web stranici i ohrabrite ih da to posjećuju i čitaju.