14 ožujka 2014

3 cool trika na mobitelu



Mobiteli su postali nezaobilazni. Sada je neobično pronaći nekoga tko uopće ne posjeduje tu malu spravicu. Očiti slijedeći korak je pronaći način da vaš mobitel bude jedinstven i da se razlikuje od svih sličnih. Karakteristike dolaze u velikom broju različitih kombinacija, a uobičajeni trikovi kao vlastita pozadina ekrana ili vlastiti zvuk zvona više nisu novost. Sada je to više pitanje stila nego potrebe. 

Svi smo iskusili zvukove zvona koji nisu nimalo ugodni i zvukove koji su iz nekog razloga iritantni. Onda su tu i priče o pogrešnoj slici na mobitelu, koja prikazuje nećakinju šefa u neugodnoj pozi ili nešto približno tome neatraktivno. Neki ljudi zapravo koriste te telefončiće za više nego samo statusni simbol. Evo nekoliko trikova za takve.

Jedan potencijalno koristan trik je zviždaljka za pse. Za mobitel koji omogućuje višestruke zvukove zvonjave, korištenje nečujnog zvuka zviždaljke za pse omogućuje praktičan način da se riješite dosadnih pasa koji vas prate gradom ili vam smetaju na bilo koji način. 

Drugi koristan trik je navika zaključavanja tipkovnice mobitela kada ga stavljate u džep, torbicu ili neko drugo mjesto. Slučajni pritisak bilo koje tipke mogao bi vam inače potrošiti bateriju mobitela, a također postoji mogućnost i da vam se potroši novac na računu ako se stisne dovoljno tipki da se napravi poziv. Još jedna korisna metoda za čuvanje baterije je modus za letenje u avionu, za trenutke kad ne želite odgovoriti na poziv, ali vam mobitel treba zbog drugih funkcija, kao što su planer ili alarm. 

I na kraju, mobiteli su grozno prikladni. Nošenje telefonskog imenika nije. No pozivi standardnim direktorijima informacija mogu biti prilično skupi. Jedino poziv Centru za hitne akcije sa mobitela je besplatan.