22 ožujka 2014

3 savjeta kako odabrati pravi parfem za vas



Sa tisućama mirisa na tržištu, ponekad je teško odabrati onaj koji savršeno odgovara vašem ukusu, osobnosti, prigodi, te drugim faktorima. Pročitajte slijedeće savjete koji će vam koristiti kako odabrati i nositi savršeni parfem za vas.

1.        Utvrdite koji vam je budžet.

Cijene parfema kreću se u velikom rangu, od ne pretjerano skupih kolonjskih do luksuznih dizajnerskih marki. Utvrđivanje budžeta ili novca koji ste spremni potrošiti prije kupovine pomoći će vam suziti izbor i uštedjeti dosta vremena.

2.        Saznajte koji određeni miris želite i potražite ga.

Odlučite o kojem tipu mirisa želite ovisno o svrsi kojoj će vam služiti. Na primjer, je li samo za posebne prigode? Je li za zavođenje ljubavnika? Je li za svakodnevnu upotrebu kod kuće? Ako želite ugoditi nekome, pobrinite se da istražite koje miris on ili ona vole. Ako želite da vam to bude svakodnevni miris koji ćete nositi na posao ili u školu, možete kupiti neki lagani i svježi miris. Ako je za velike zabave i svečana događanja, odaberite parfem koji ima jaki utjecaj dobrim spajanjem sa kemijom vašeg tijela.

Ostali faktori kao vremenska prognoza ili sezona također su važni za odlučivanje. Na primjer, ako živite u vlažnom području, cvjetni mirisi sa drvenastom ili mošusnom bazom odgovaraju teškom vremenu. Ako se često okruženi ljudima u vrlo bliskom kontaktu, nemojte odabrati jaki parfem, jer ne voli baš svi mirise. Citrus, morski zrak, te biljni i cvjetni mirisi su često osvježavajući i pomlađujući, savršeni za osobu koja je uvijek u pokretu. Ako odlazite na spoj i želite pojačati romantiku, odaberite nešto jači – ali ne prejaki - miris. Obično orijentalni začini pokazuju pouzdanje i uglađenost. U međuvremenu, aromatične mješavine su savršene za muškarce koji vole mirisati kao istinski muškarac koji isijava mačizam i sigurnost.

3.        Oprezno ispitajte prije kupovine.

Kad konačno suzite izbor i spremni ste krenuti u kupovinu, ne zaboravite oprezno ispitati svaki parfem koji vam se sviđa prije nego ga zaista kupite. Sjetite se da vaš nos može podnijeti samo nekoliko mirisa, pa isprobavanje 20 mirisa zaredom može biti previše. Prije nego poprskate miris na zapešće, poprskajte ga na komadić papira i odlučite sviđa li vam se. Ako ne, krenite na slijedeći. Kada nađete miris za koji mislite da je savršen, počnite ga testirati na svome tijelu. Nanesite malu količinu na zapešće ili nadlanicu. Ponekad će prodavačica poprskati svoj dlan i ponuditi vam da ponjušite. To nije dobra ideja, jer svaki parfem na različitim kožama reagira drugačije. Potrudite se da vam parfem bude savršen tako što ćete ga osjetiti na vlastitoj koži. Pričekajte nekoliko minuta, jer miris se počinje razvijati i nakon nekog vremena može mirisati drugačije.