31 ožujka 2014

10 novih upotreba za vrećice sa zatvaračem



Godine 1963 predstavljena je posebna vrećica za pakiranje, koja sadrži zatvarač. Sada, ona je postala osnova kvalitetno opremljene kuhinje.

Koristite vrećicu sa zatvaračem za:
1. Mijesiti tijesto. Stavite tijesto u vrećicu dok vam se nije zalijepilo za prste. Ili uvucite ruku u takvu vrećicul pa ju koristite kao rukavicu dok mijesite tijesto.
2. Spremanje hula-hopki. Bezbojne, sive, crne – sve izgledaju jednako kad su bez originalnog pakiranja. Odrežite komadić pakiranja sa podacima o boji i veličini, pa ga ubacite u vrećicu. Spremite svaki par u zasebnu vrećicu kako bi ih održali organiziranima.
3. Uklonite žvakaću gumu ili vosak od svijeće sa stolnjaka, kauča ili tepiha. Nježno trljajte žvaku sa kockicom leda koja se nalazi u vrećici dok žvaka otvordne. Udarite žvaku tupim predmetom, pa usisavačem pokupite komadiće. Zamrznuti vosak oprezno ogulite plastičnom žličicom.
4. Glazura na kolaču. Odrežite majušni kut vrećice, pa ju koristite za ukrašavanje kolača.
5. Spremite domaću juhu. Napunite vrećicu juhu, čvrsto zatvorite i položite ravno u zamrzivač. Kad se juha zaledi, možete složiti vrećice kao knjige za manje utrošenog prostora u zamrzivaču.
6. Zaštitite dragocjeni teret. Nemate vrećicu sa mjehurićima? Uvucite slamku u gotovo zatvorenu vrećicu sa zatvaračem i napuhnite ju. Izvadite slamku i brzo zatvorite vrećicu za održi oblik jastuka. (Ipak, zaista vrijedne stvari ostavite dok ne nabavite pravu vrećicu sa mjehurićima.)
7. Slomite kekse ili krekere za kolače. Napunite vrećicu keksima, pa ih valjajte valjkom za tijesto.
8. Spriječite mrlje u unutrašnjosti ručne torbice. Spemite kameni puder i slične proizvode u vrećicu sa zatvaračem.
9. Sakupite začinske biljke u vrtu. Prije padanja zimskog mraza u berite, operite i spremite začinsko bilje u vrećice sa zatvaračem.
10. Ublažite ozljedu. Napunite vrećicu ledenim kockicama i napravite hladnu kompresu za oteklinu.